2008. július 29., kedd

Ki a veszett ? A kutya, vagy …

Abból a házból, ahová pár hete betörtek, az elmúlt éjjel háromnegyed kettőkor gyanús hangok szűrődtek ki. Nem is gyanús, egyértelmű volt az, de érthetetlen. Ott ugyanis – eddig – nem volt kutya, ezért teljesen érthetetlen volt számomra, hogy hirtelen, az éjszaka közepén, miért ugat megállás nélkül, s kaparja a kaput ? Hogy került oda ? Kié ? Egyáltalán mit keres ott ?
Egy ideig tűrtem, majd /alvajáróként, hálóingben/ kisétáltam, s ököllel dörömböltem egy kicsit a kapun. /Más kérdés, hogy erre a hangra se figyelt fel senki a szomszédok közül se, pedig nem gyengéden kopogtattam./ Egy ideig csend volt, aztán kezdődött az őrület elölről.
Fél 3-kor vagy 5 percig nyomtam a csengőt, hátha felébred a szomszéd néni. Semmi mozgás. A kutya ugat…. Negyed négy felé hagyta abba – tán belefáradt.
Én is.... De nagyon...
Csak ma sikerült a szomszéd nénivel beszélnem. A 10 perces csengetésemet nem hallotta / hát akkor nem csoda, hogy a betörőt se…/ Reggel majd halálra rémült, amikor a lakás ajtaját kinyitva, ott állt előtte egy kutya. Hozzá kell tegyem, egy közepes termetű /viszonylag fiatal, fekete/ kutya volt, - mivel a kertbeni teraszra fel mert mászni, nem csak hallottam, láttam is.
Szóval ott állt a kutya, s ő azt se tudta, mit is csináljon hirtelen. Odalépett a kapuhoz, /=2 méter/ kinyitotta, s a kutya mint a golyó – usgyi kifelé.
Tehát: A kutyát az éjszaka folyamán a 2,5 m magas utcai téglakerítésen át bedobták az udvarba. /A kertet ugyanis 3 másik oldaláról a szomszédos házak határolják./ Nem egy ember tette, mert ahhoz túl magas a kerítés, és túl nagy a kutya – tehát min. ketten voltak.
Hogy miért tették, ne kérdezzétek. Hogy kik voltak, azt se. Az egészet „csak úgy” leírtam.
Ilyen egy csendes vasárnap éjszaka a Támasz Alapítvány környékén, a cigányok lakta negyedben, 2008-ban, Pécsett.  
Más. Más. Más…. Dísznek és vidámítónak pár ma készült kép: gyujtoványfű a gyükési rétről, az egyes számú házi kedvencem a flox, a sárga liliom - csak úgy - és másik kedvencem, a pillangóvirág.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése