2010. április 21., szerda

Még két pécsi nézni-való

Annyifelé mászkálok mostanság, hogy előfordul, egyik másik utamról csak kisebb időbeli késedelemmel számolok be. Így van ez az alábbi két témával is. Amikor a Tűztorony Galériában jártam, a Ferencesek-Király u. vonalon sétáltam haza. És nem csak az év első fagyiját fogyasztottam el, hanem benéztem még két galériába is. Következzen most ezekről egy kis képes beszámoló.
A Ferencesek utcájában (5.szám) van a Kortárs Galéria, melynek meglátogatását jó szívvel ajánlom akkor is, ha épp nincs ott valami kiállítás. Hangulatos, 3 szintes, bútorokkal, dísztárgyakkal, és persze főleg képekkel teletömött kis „múzeum”. Részletek itt: http://www.galeriapecs.hu/festmenybolt/index.php?manufacturers_id=70
Most épp Nimcsevity Anna festmény-kiállítása volt látható:





Én azonban innen az alábbi képet hoztam volna el (T.Varga László: Pipacs)


A másik benézésre érdemes udvar/bolt a „Belső kert galéria” a Király utcában (20.szám). Itt most egy agyag-álarc bemutató van „Álomarcok” címmel, Czékmány Vera alkotásaiból. De érdemes az udvari kis boltba is betérni, ha valakinek épp ajándékozási gondjai lennének. (Pénztárcát azért vigyetek magatokkal !)




Az utolsó képen gyapjú-álarcok láthatók – ezt különösen Kyba figyelmébe ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése