2012. június 1., péntek

Mindennapi bosszúságom


Mielőtt belekezdenék a saját panaszomba, elolvasásra ajánlom (@x javasolta)cikket:


Nos, igen, nyilván mind tudjuk, hogy a Nagy Testvér figyel. Mindenkit és mindenhol.. De hogy ennek kifejezetten kellemetlen és bosszantó gyakorlati oldala is  van, az már régóta ’böki a csőrőm’. Ebből a generál-lefigyelésből adódóan minden áldott reggel, amikor épp 8 és 8,10 h között valamit írok a gépemen,  gyakran elvesznek az adataim, a szövegem, nem megy el a levelem, stb…
És ezerből csak egyszer-kétszer szakad meg igazából a net-kapcsolatom. Egyértelműen arra gondolok, hogy ezen időszakban valaki belepiszkál a gépembe. Ha ilyenkor megnézem a küldött és fogadott  bájtok számát, óriási a különbség a kettő között. Én nem értek hozzá, hogy ez pontosan mi, de nekem mindig az „agyleszívás” jut eszembe. Ilyenkor ellenőrzik, mi van/volt a gépemen, kinek mit írtam/küldtem ?
Egyszer nagy dühömben fel is hívtam a 1412-t, ahol mondták, hogy ennek az az oka, hogy ilyenkor ellenőrzik a vonalat !!! Na ja… a vonalat…meg engem…
Egyébként is  annyira gyanús nekem ez az egész (nyilván mert hülye vagyok és semmihez se értek), de hogy lehet az, hogy egyszer keresek egy szóra a Google-ban,  aztán másnap már a szó felének beütése után hasonló témában tucatjával ajánl fel találatokat. Vagy az időjárás szót beírva azonnal Pécs jelenik meg ???  Persze, hiszen mindig Pécsre keresek. Na de ez a mocsadék honnan tudja, hogy én vagyok a gépnél és hogy Pécsre fogok mindjárt keresni ?


Szóval bevallom, időnként elfog valami mérhetetlen düh és utálat, de úgy vagyok én (is) már ezzel a szemét számítógéppel és informatikával, mint a kábszeres a droggal. Ismerem a hátrányait, de azért milyen jó vele….
Nem tudom, más tapasztalt-e ilyesmit, vagy egyáltalán észrevette-e, és ha igen, törődik-e vele ? Egy tény, engem ezeknek a reggeli kontrolloknak a ténye rettentően idegesít és felbosszant.
Újabban egyébként  megint valaki próbálkozik régi postjaimhoz kommenteket küldeni, most nem románul, most angolul. Nem tudom, ki provokál, vagy provokáció- e egyáltalán, de régi blogomban szerzett tapasztalatim miatt eléggé ideges vagyok….
Komolyan mondom, legszívesebben abbahagynám az egészet…ha tudnám.

Mellesleg benézhetsz ide is, ahonnan a képet kimásoltam: http://lehallgatokereso.qwqw.hu/?modul=blog

6 megjegyzés:

  1. Nem annyira borzasztó a dolog!
    A gép IP címe alapján ismernek fel a rendszerek, ez minden gép személyigazolványa.Az internetes programodnak van/lehet olyan beállítása, ami folyamatosan törli a nyomaidat a netről, ez kb olyan mint a hálózsák zippzára: egyik irányban nyit, a másikban zár.
    A google elvileg , miattad illetve érted ilyen: elmenti a Te gyakorlatodat illetve felajánja a tömeg által leggyakrabban keresett dolgokat. És predoktív is tud lenni..Etek egy részét ki tudod kapcsolni, más részét nem. Pl mindig olyan reklámot mutat, ami kötődik hozzád. Akkor őrülnél meg igazán, ha mobil netet használnál, mert az a közlekedésedet is érzékeli.
    Ezek a fenti funkciók nem olvasnak bele a gépedbe kívülről, azt rögzitik csak, amit azon kívül a neten csinálsz. Amitől tartasz, azt nem érzékeled az általad leírt módokon, de mondjuk nem árt kikapcsolni a távoli elérés funkciót az operációs rendszerben...
    Üdv:Z.

    VálaszTörlés
  2. Ha ide visszanéznél, kedves "Z" - azt próbáld megmagyarázni, mi az a minden reggeli 8 órakor történő net-kapcsolat-megszakadás ? Az miért van? Mire és kinek jó ????

    VálaszTörlés
  3. arra gondolj, hogy a megfigyelőnek sem érdeke a kapcsolatmegszakítása, mert ha figyel, ő is csak azt használhatja! :))) másrészt hülye lenne magát lebuktatni.
    A számodra rejtélyes adatáramlásnak szerintem az az oka, hogy a géped automata szoftverfrissítéseket végez, ez főleg letöltést jelent. Ennek az időpontját te is beállíthatod...én pl hajnalra állítottam, akkor általában alszok...Az, hogy miért szakad meg 8-kor, azt így nehéz.. attól is függ, hogy milyen rendszerű a szolgáltatód: kábeltv, vonalastelefon, mobilnet...ez utóbbi és az első szerintem nem csinál ilyet, a vonalas telefonnál lehet tarifaváltás esetleg, de ez elvileg csak az ő szerverét érinti.
    Én arra gondolok, hogy a te gépedben van valami időzítés(pl. víruskereső vagy valami hasonló, ami a működéséhez lekapcsol a netről, ez egyébként lehet is a dolga)-
    meg kellene nézni, hogy milyen automatikus szoftvereindulások vannak a gépeden és azok mikorra vannak időzítve.
    Z.

    VálaszTörlés
  4. Köszi. Értem. Ellenőriztetni fogom a "szakemberemmel" - mert ugye én ehhez béna vagyok....

    VálaszTörlés
  5. szerintem egyébként "vonalellenőrzés" miatt nem kellene megszakadni a netednek. Gondolom, már nem "betárcsázós" a neted.
    Egyébként a gép egy előre beállított idő után maga is bontja a netet.
    Ettől egyébként egy teljesen külön probléma lehet, hogy miért szállnak el a fájlok, amiken éppen dolgozol...bár, ha pont a blogra töltesz le-fel, vagy postafiókban levelezel, akkor uaz az oka lehet...

    Z.

    VálaszTörlés
  6. nem vagy béna! :)
    A régi postok kommentelése azért is lehet, mert ha valakinek a google kiadja azt, akkor ott kommentel.
    Mi is így ismerkedtünk meg..Z.

    VálaszTörlés