2013. december 19., csütörtök

Elgondolkodom néha...



 



Ilyen híreket olvasva/képeket látva mindig az a kérdés bukkan fel bennem, mit tennék én, ha itt a hátam megett, a Mecsek csinálna ilyesmit ?  Ez a vulkán is 400 éve meg se szólalt – és akkor egyszer csak…. Nézzétek meg a képeket !
Még ha azt jósolnák is a vulkanológusok, hogy ez egy egyedi, egyszeri eset és újabb 400 év fog elmúlni, mire ismétlődik – nem tudom, nem hiszem, hogy maradni mernék.  Gyakran meditálok ilyesmiken.... Hány ezer ember él vulkánok közelében – valójában naponta életveszélyben - és eszükbe sem jut elköltözni. Én lennék csak ilyen  félős ?  
Mindenesetre naponta megköszönöm, hogy a gólya engem ilyen vidékre hozott, ahol nem kell árvíztől, vulkántól félnem. Tán a földrengéstől kellene, hiszen pár napja is (dec.1.) volt erre Baranyában egy kisebb rengés – de a szakemberek nyugtatgatnak, hogy nagy katasztrófáktól  nem kell tartanunk. És eddig a viharok sem ijesztettek, ám a Földünk változó időjárási viszonyai miatt azt nem tudom teljesen kizárni, hogy a hátralévő időmben egy nagyobb orkánt, vagy kisebb tornádót  még megélhetek. (Ki is egészíttettem a biztosításomat ilyen kárra….)

Van időm, (fantáziám)  és a tévéből inspirációm, szeretek/szoktam olyasmiken gondolkodni, hogy miképp is fog majd egyszer a Földön véget érni az élet… Kár, hogy abban nem tudok hinni, hogy valaha is képes lesz a földkerekség X milliárd lakosa adott vészhelyzetben innen elmenekülni. „Szokás szerint” majd csak a kivételezettek mehetnek a  modern kor Noé-űrbárkájával….A többiekből épp annyi marad, mint amennyit ma látunk a Marson…(Képek innen: http://www.erdekesvilag.hu/igy-nezhetett-ki-a-kek-mars)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése