2022. február 13., vasárnap

Virágok februárban

Az idei első virágfotóm. Örülhetnék neki, ha  a kép kicsit később  készült volna, de még csak február eleje van. Pedig a wiki azt írja:  "...Április-májusban virágzik...." Sajnos ez is csak azt bizonyítja, minden megváltozott körülöttünk és nem hiszem, hogy jó irányú a változás...

Ösztörüs veronika februárban

Az alábbi kép kicsit csalós, de az aranyvessző ágakat pontosan négy nappal ezelőtt hoztam be - még zárt bimbósan - a szobába, s lám már kinyílottak...

Aranyvessző


Az ablakban pedig a másik két kis virágom:

A "mákvirágok" délutáni pihenőhelye - kilátási lehetőséggel...


Már megírtam tegnap d.e. ezt az anyagot, ám d.u. olyan szerencsém volt, hogy a barátnőm eljött velem a Mecsekre egy kicsit sétálni. Természetesen fényképezővel mentem és megállapítottam, hogy a Mecseken is mocorog a tavasz:





Ha nem is teljes pompában, de nyílik a hóvirág és az illatos hunyor...

Elkészült a lapisi kilátó

A János (Nagy Tubes) kilátó és a mindenféle adótornyok...


4 megjegyzés:

  1. Lélek melengető képeket hoztál de valóban elég korai de akkor is szépek. A cicáid is aranyosak régen láttam őket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyes érzelmeim vannak a virágokkal kapcsolatban - örülök is. meg a tél elmaradása miatt aggódom...A cicák nőnek, bizony lassan egy évesek lesznek !

      Törlés
  2. Akkor tegnap jó napod volt, csupa szép virág vett körül, otthon is és a természetben is 😊. Örülök, hogy sikerült kimozdulnod a Mecsekbe!
    A tegnapi szép időben mi is kirándultunk, csak sajnos egy hóvirágot sem láttunk, igaz egy sziklás helyen jártunk, ott valószínű amúgy sem lehetnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsémre eljött velem a barátnőm, egyedül nem nagyon merek mostanában már a Mecsekben bóklászni. Szerveznem kell egy sétáló csapatot... :-)
      A hóvirág bizony nem mindenhol nő, pl. a Mecsek D-i lejtőjén egy szál sincs, az északin meg sok van...

      Törlés