2022. február 6., vasárnap

Az én "égi mániám"....

Ezt a videót eddig még nem tettem a blogba, jóllehet már nem egyszer megnéztem. Magam se értem, hogy ez az egész dolog engem miért varázsol el. Talán mert ez egy "helyszíni jelentés" az űrből, azt látod, amit az ISS lát... és az ISS repül/száguld - csak éppen valahogy ezt a videón nem érzékelhető...(Sebessége egyébként 27600 km/óra.) 

No mindegy. Nem magyarázgatom. Én teljes képernyővel nézem....

Ez egy - számomra - érdekes videó - és kész... 



És a legfrissebb hírem az ISS-ről ez:

Több mint 30 évvel 1998-as fellövése után az űrállomást 2031 januárjában letérítik pályájáról. Ahogy a pályáját elhagyta, megkezdődik látványos zuhanása, melynek végén vízbe csapódik a Nemo-pontnál, amely nagyjából 2700 kilométerre van a szárazföldtől, és kiszolgált űrállomások, régi szatellitek és más ember alkotta űrszemét temetőhelyeként ismert.

Az űrtemetőt környező, "a megközelíthetetlenség óceáni végpontja" vagy a "dél-csendes-óceáni lakatlan terület" néven is emlegetett régiót az emberi tevékenység teljes hiánya jellemzi. A lehető legtávolabbi hely az emberi civilizációtól.

Gondolom, ezt már nem fogom megélni - de akárhogy is, én sajnálom. Ez az ISS mégiscsak az űrkutatás egyik csodája (volt).

Bár ezt már máskor is megírtam, de az ISS M.o. fölötti láthatósága ezen a linken van:
És ha tudod mit kell keresni az égen, akkor láthatod is.

Nem egyszer láttam már az ISS-t, de ugye arról fényképet nem tudok készíteni....Nekem többnyire csak ilyen "lehetőség" marad:


Tudom, hogy vacak kis kép, de minden ilyen vacak kis kép nekem örömöt okoz - és akkor más nem számít.....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése