2008. október 14., kedd

Így jött ki a lépés…



Tegnap is egy zenész, ma is. De micsoda jó kis zenékkel….

Sir Cliff Richard (A Brit Birodalom tisztje, született: Harry Rodger Webb, 1940. október 14-én) angol énekes, színész és üzletember. Háttérzenekarával, a The Shadows-zal, Cliff Richard a brit zenei élet meghatározó tagja volt az 1950-es évek végétől a '60-as évek elejéig, amikor is a Beatles először felkerült a slágerlistákra.
 Keresztény hite és zenéjének későbbi finomsága miatt több, mint egy pop és rock arculatú művész. Bár sohasem volt képes ugyanazt a sikert elérni az Amerikai Egyesült Államokban, mint Nagy-Britanniaban – számos slágerlistás dala ellenére -, népszerű zenés, filmes és televíziós személyiség maradt Nagy-Britanniában és más országokban is.
Csaknem ötven éve aktív, több slágerlistás kislemeze van és tartja a rekordját (Elvis Presleyvel együtt), mint egyetlen angol énekes, aki a kislemezeit az aktív évtizedei alatt készítette (1950-től 2000-ig). A weboldala szerint több, mint 250 millió lemezt adott el. [1] Több, mint 120 kislemeze, nagylemeze és középlemeze van az első 20 helyezett között a brit slágerlistákon, mint bármelyik másik művésznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése