2010. június 5., szombat

Pofára-eséseim

Említettem nemrég, hogy az ilove-ból nézem ki a programokat. Ma reggel is megnéztem, hogy hova érdemes délelőtt ellátogatni, s elsők között szúrtam ki a Csopor(t) Horda-t – tudjátok, az Anna utcában, ahol múltkori ott-jártamkor simán ellophattam volna egy festményt , mert a kutya nem törődött azzal, hogy be/felmentem és megnéztem a kiállítást. Most új tárlat van ott, ez van hozzám a legközelebb, itt akartam kezdeni körutamat.
Na az ilove szerint ennek 9-16-ig nyitva kéne lenni. A Csopor(t) Hordának nincs saját honlapja, a Horvát Színház lapján nem szerepel a kiállítás… Ellenőrizni a nyitvatartási időt nem tudtam (volna) sehol.
Álltunk egy hozzám hasonló öregasszonnyal, ketten a kapuban, nyomtuk a csengőt – sehol senki. Belestem az újságbedobó lyukon - sötét és tök üres volt…Ergo, ez szombaton zárva van.
Első béka lenyelve….

A Jókai téren tettem egy kísérletet, hogy megtudjam, a @x által ajánlgatott emeleti, freskós részre miképp is lehetne bejutni, de több helyen, több személytől érdeklődve, nem jutottam információhoz. Illetve azt ajánlották, nézzek be a Cafe Zacc-ba, hátha ott tudnak valamit. Ehelyett „leszólítottam” egy fiatalembert, aki a közelben könyveket rakodott ki(vagy be) egy helyiségből(be), hogy tud-e valamit a freskós házról ?
Nos, „leszólításom” olyan eredményes lett, hogy majd fél óráig vitattuk Pécs jelenlegi kulturális helyzetét. Ő ajánlotta, menjek el a Hattyúházba, ott is van most egy kiállítás.
Kedvenc ilove-om szerint ez 10-től van nyitva. Nos, 3/4 12-kor zárt ajtókat találtam, és így kétszeresen is bosszús voltam már – hiszen két ajánlat állt szemben a ténylegesen kulcsra zárt ajtókkal.
Azt csak halkan említem meg, hogy ha valaki „csak úgy sétál az utcán”, egy szem-magasságban lévő, figyelem-felhívó hirdetőtáblát az itt tartott rendezvényekről, hát azt nem talál…. Van egy bazi nagy zászló, fent az első emeleti ablakban. Én általában nem az égre nézve járok – így feltehetőleg észre sem vettem volna, hacsak nagy dühömben meg nem állok átkozódva, kívülről a ház előtt….

(Megjegyzésem: Mint minden rendes öregasszonynak, nekem is megfordult a fejemben, hogy ezek a fiatalemberek tényleg csak meg akartak viccelni – hogy finoman mondjam. Tartok tőle, sosem fogom megtudni az igazságot…de mindegy is…aki olyan hülye, hogy vénségére azt hiszi, hogy egy fiatal még hajlandó „ember-számba” venni ősz hajú nénikéket – akkor az egy nagy marha és megérdemli a pofáraesést. Jó kis lecke volt, immár a második…)
Nos, nyeltem még egyet, és továbbindultam.

A Király utca, Széchenyi tér tömve tele – gondolom részben a POSZT miatt, az egyik kávézóban ott láttam ücsörögni Bodrogi Gyulát is.
Aztán, mivel a Terracina szobrot végre (újra) lefestették, gondoltam lefotózom, illetve megnézem az új Harcsás szökőkutat a Hal téren. Ez egyébként az első olyan új alkotás, amit a helyhez passzolónak, és minden tekintetben kedvesnek, szépnek találok. Íme két kép róla, hogy valami szép/jó is legyen a mai postban :





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése