2012. november 16., péntek

Ez annyira jó, hogy azonnal továbbadom



Rettentően élvezem, amikor valaki olyasmit talál ki, amit nekem kellett volna – de nem sikerült… Megfogalmaz valamit, amit én is érzek és ráadásul találóan…

A sztori: a barátnőmék társasházába új lakó költözött. Azt mondja a barátnőm, mintegy bemutatva a szomszédot:
„Tudod olyan ez a pasas, mintha a csigát a csalánnal és a bogánccsal keresztezték volna.”

Szerintem szenzációs meghatározás. Ha végiggondolod a fentiek tulajdonságait, rá fogsz ismerni erre az emberre…sőt az is lehet, kiderül, a te környezetedben is létezik ilyen szimbiózisban élő egyén.

Remélem nem csak azért találom nagyszerűnek ezt a meghatározást, mert én is ismerek ilyen embereket ? (Mindjárt kettőt is…)

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jóóóóó!Tetszik:-)))

    VálaszTörlés
  2. Az az igazság, hogy elég régebben "foglalkoztam" azzal, hogy pl. mi az a mém !-vagy mi az a mémelmélet. (Kb. olyan információs egység,ami utánzás alapján másolódik agyból- agyba ?- vagy ilyesmik.) Gondolom a mai képe(de)t nem egészen nevezhetjük mémnek,- ill. ha azt a blogot elolvassuk ?- tán' akkor sem nagyon.
    Na, mindez nem túl lényeges, viszont napjaink új témája a médiumokban (sajtó/tv) az,hogy X feljelentette Y-t (!) -már bírósági ügy van belőle, hogy miket írt róla a blogjában ! Bár a bíróság úgy ítélte meg, hogy az "véleményalkotás" ( nem sértő,bántó ..vagy tudom is micsoda)- azért én érdeklődéssel figyelem a helyzet alakulását.
    Főleg úgy, hogy elég sok ismerősömet "nézem," pl. facebookon, mennyi örömét leli (?) - a mémek megosztásában,küldözgetésében. Megjegyzem néha-néha még küldenek is e-mailben, de már sikerült majd mindenkit "leszoktatnom" róla. ha gondolatom nem a témához kapcsolódott volna ?- akkor meg elnézést ! :-)

    VálaszTörlés