2009. január 6., kedd

Az árnyas oldal

Nos, hogy ne mindig csak a jót-szépet írjam, mert az életnek ugyebár van árnyas oldala is, itt van két kép, pár sor szövegel.
 

Lili itt épp „legel” a ledinai kutyafuttatón. Nem akartam botrányt, az az okos mama, aki két kisgyerekével ott felül a meredek fölötti kis úton sétált, itt nem látszanak már, mert nem akartam kiélezni a helyzetet. De mégiscsak róluk „szól” a kép. Szóval lát a mama egy „legelő” vizslát, és a rosszalkodó két kicsijét fennhangon azzal fenyegeti, hogy „Mindjárt felhívom azt a nagy kutyát és majd széttép, ha nem viselkedsz rendesen!” Na, szerintetek milyen felnőtt lesz ebből a gyerekből ?


 Ehhez a képhez talán csak annyit, hogy a címe: „A mi utcánk ó be szép”… Nagyon, nagyon szeretném, ha a környékünkre költözne valami városi potentát, jó lenne megtapasztalni, akkor is el kellene viselnünk az ilyen, s ehhez hasonló /a közeli Támasz-létesítmények miatt kialakult/ körülményeket ? Továbbá: tisztelettel érdeklődöm, hogy ha a járda takarítása állítólag az én „kötelességem” ki és milyen jogon írja elő, hogy rendszeresen és ingyen én takarítsam a mások mocskát ? És vajon a városatyák is söpörnek a maguk portája előtt ? /Pedig legalább ott söpörhetnének…./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése