2012. március 10., szombat

Gyerek- kártya


Múltmentő itt:  http://targymesek.blog.hu/2012/02/17/ciganykartyat_talaltam   írt egy régi pakli kártyáról, ehhez aztán  sudi ( http://sudi.blog.hu ) kommentelt egyet valamilyen régi zöldséges kártyáról, amit ő nem szeretett túlzottan. Erről aztán nekem meg beugrott a mi kedvenc gyerekkártyánk.  





Hát, ha hiszitek, ha nem ez a kártya több mint 50 éves ! Egy lapja hibás csak – nem emlékszem miféle baleset érte szegény vargányát…És természetesen az eper volt a kedvenc, no nem mert a gyümölcs olyan finom, hanem mert az volt a Jolly Joker.

Nem vagyok egy nagy kártyás – ezt előre kell bocsátanom. Volt az életemnek egy olyan időszaka, amikor megtanultam a römitől a bridzsig többfélét, de valójában sosem szerettem. Érdekes módon viszont épp gyerekkoromban és épp ezzel a kártyával rengetegszer játszottunk és ez számomra mindig nagy élvezet volt. Tán mert növényekről volt benne szó és már akkor is közel álltak hozzám ? Nem tudnám megmondani. Vagy tán mert ebben voltak sikereim, tudtam, hogy melyik laphoz melyiket kell párosítani ? Vagy csak a bájos–esetlen kis rajzocskákat szerettem ? Valami oka csak volt, hogy ez a kártya a mai napig kedves emlékként lapul a régiséges fiókomban….
Köszönöm blogtársak, hogy emlékeztettetek rá, mert a téma felelevenítése nélkül nem mostanában jutott volna eszembe.

6 megjegyzés:

  1. hú, ez nagyon jó!
    nekem is rémlik, nekünk nem volt,de valahol vendégségben játszottam ilyenel.
    :)

    VálaszTörlés
  2. Valahogy nem a legjobban sikerültek a linkek beírásai ?- bár valahogy csak-csak megtaláltam, ki-hogyan vélekedik a kártyázásról. :-)
    Nálunk sem lettek kidobva a gyerekek játékkártyái... amik ma már kb. 30 évesek lehetnek,- de nem fogok hozzá,hogy megkeressem őket ! :-)
    **********************************
    A tegnapi témához írtam -utólag- egy megjegyzést. Ennyit most, mert több napos "magányom" épp' véget ért.

    VálaszTörlés
  3. Ennek a kártyának üzenete van anélkül, hogy kapna valami aláírást.
    Muzeális értéke van.
    Bizonyára nagyon örülnének a Kecskeméten lévő Szórakaténusz játék múzeumban neki.
    Őrizd továbbra, mivel szép és pozitív élményt okozott Neked és Nekünk.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon érdekes. Ilyet még nem láttam. A gyerekeimnek volt egy gyümölcsös, zöldséges modern kártya, és nagyon sokat játszottak ők is vele. Nálunk a zöldségek úgy látszik bejönnek:-)

    VálaszTörlés
  5. Utazott az interneten, és ide került. Milyen csodálatos találmány az emberiség . A rendszer segítségével a hálózaton kommunikálni , tanulni , olvasni ... Hogy találkoztál .

    VálaszTörlés
  6. Igen, igen.Ilyen gombás kártyám nekem is volt:-)))))

    VálaszTörlés