2012. március 3., szombat

Hidegen, melegen mindenkinek ajánlom


Eredetileg Tiffanylda http://tiffanylda.blogspot.com/2012/02/sutottunk-is.html fedezte fel Vicuska blogjában: http://vicuska13.blogspot.com/2012/02/ket-fajta-hutoben-kelt-csodateszta.html  a csodatésztát, s próbálta ki. Majd kedvet kapott hozzá Kyba  http://kisbatiz.blogspot.com/2012/02/csodateszta-kettoharomnegy.html és én se vártam sokáig, látva a fantasztikus eredményeket. (Őszintén szólva nincs türelmem kikutakodni a neten, hogy ki volt az eredeti "feltaláló" - de áldassék a neve !)

Az egy személyes háztartásomba csak fél adagot csináltam, de ebből annyi lett, hogy  az hihetetlen. Természetesen nem egyszerre sütöttem meg, hanem kb. két hét alatt fogyott el a 75 dk. lisztből készült tésztám. Meglepő, hogy egész idő alatt – dacára, hogy élesztős – kezelhető és „normális” matéria maradt. Ennyi ideig én még csak „öregtésztával” (kenyérsütéshez kovász) próbálkoztam, mással nem. 
Íme az én alkotásaim:

 Sonkakrémmel, szalonnaszeletekkel, gombával (picit tovább volt a sütőben, mint kellett volna...)
 Lecsóval, füstölt kolbásszal, sajttal
 Édesen, almaszeletekkel, magokkal
 Sajttal, köménnyel
Házi készítésű szilvalekvárral és magokkal

5 megjegyzés:

  1. De örülök, hogy kipróbáltad!:) Én is használom folyamatosan, nagy sikereket bezsebelve!
    Mindegyik irtó guszta és gondolom, hogy milyen finom lehetett!:) Gratula!!!

    VálaszTörlés
  2. Az a fahéjas almás nagyon jól néz ki, megpróbálom én is.
    Remek látvány a lekváros is, bizony olvastam, hogy a szezám mag többszörös olajat tartalmaz a diónál így nagyon ajánlják a fogyasztását a könnyű emészthetősége miatt.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy közreadtad. Megnéztem. Valójában én is így csinálom a kelttésztát, de nem teszek belőle félre a hűtőbe, mert egy ekkora adag nálunk hamar elfogy. Igaz néha marad a süteményből másnapra, de ez ritka.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy a csodatészta ilyen népszerú lett a blogvilágban, ezért is érdemes volt megosztani :)

    VálaszTörlés