2019. november 15., péntek

Olvasni-való




Rendszeresen belenézek ebbe az újságba. Fantasztikus híreket találok szinte mindig benne. Nem ez volt a legizgalmasabb, de igencsak elgondolkodtató:

https://qubit.hu/2019/10/25/a-siralyok-kukacnak-nezik-a-befottes-gumikat-es-egy-lakatlan-szigeten-gyujtik-oket

Ma láttam a tévémben, Németországban elkezdik radikálisan csökkenteni a nylon-zacskók készítését/árusítását, ill. az egyes árucikkek nylonba csomagolását. Egyre inkább szeretnék a textil, vagy papír táskákra átszoktatni a népeket.
Nem tudom, sikerül-e, de legalább ez is egy lépés lenne....
Én  bárhogy igyekszem, bizonyos esetekben nem tudok semmiféle igazán jó megoldást a mélyhűtőmben lévő élelmiszerek  tárolására. Van valakinek ötlete ? Ne írjátok nekem az "üveg dobozt" óriási a helyigénye, egyáltalán nem praktikus, ráadásul még el is törhet - szóval nincs tippem...
De az az igazság, hogy miután alaposan végiggondoltam-néztem a háztartásomat, megállapítottam, hogy  rengeteg műanyag van körülöttem is és egyszerűen nem tudom miképp lehetne ezeket "kiváltani" ? A szappantartótól kezdve, a fogkeféig, a vízszűrő kancsótól a telefonomig  és felsorolni se tudom...Tényleg mindenhol műanyag és műanyag vesz körül.




2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem a műanyagoknál a középutat kellene megtalálni. Van, ahol jók, nélkülözhetetlenek, máshol kiválthatók. Pl. a Praktikerben néztem/láttam sokféle szappantartót, mert nálunk a kézmosótól dugul a hálózat. S gondolom a mosogatószertől és a folyékony mosószertől ugyanúgy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is azt hiszem, hogy nem lehet már a műanyagtól megszabadulni. Legfeljebb arra kell(ene) törekedni, hogy lebomló és a környezetet nem károsító anyagból készüljön.

      Törlés