2008. szeptember 27., szombat

Első nap

Nos, alakul a dolog, még ha lassabban is, mint képzeltem. Nem csak ma, még holnap is jönnek majd a mesterek. Legnagyobb sajnálatomra, tegnap szinte egész délelőtt szemerkélt az eső, s bár letakartuk a előszobai bútorokat, meg a talpuk alá is tettünk nylont, kicsit félek attól, hogy min.a lábukat "megszívták" - lévén hogy nem tölgyfából készültek, hanem ugye farostból... De azért reménykedem. Lehet nekem is szerencsém…





A konyhaajtó kibontása közben kiderült, hogy nincs felette áthidaló vb.gerenda. Volt is ijedelem, de végül megoldódott a dolog, a régi fa gerendát benthagyják és arra építi az asztalos majd az új ajtót. Az udvari villanyvezetékbe valami szög bele volt verve /? hogy fenében nem volt akkor zárlatos ?/ szegény mestert, aki kihúzta a kábelt tartó szöget, jól megrázta az áram. A másik felsértette az ujját a fallevakarás közben - ugyanis a vízzárót nem verik le, csak a rákent glettet és festéket kaparják le./Ehhez én nem értek, bízom benne, ők jól tudják mit cselekszenek./ .

Este ¾ 7-ig dolgoztak, ma 8-ra ígérkeztek, remélem hamarosan ideérnek. Tegnap csak teával, kávéval és üdítővel kínáltam meg őket, ma viszont egy régóta kívánt jó kis gulyáslevest főzök, esetleg megkérdezem, akarnak-e kóstolni belőle egy tányérral ? Egyébként nagyon rendes, udvarias fiatalemberek /2 db/. Menet közben úgy sikerült, hogy még a konyha déli odalát is befúrták /közös megegyezés alapján/ - ennek őszintén örülök, mert az a falrész se volt valami 100 %, csak ugye egyelőre a csempe eltakarta a bajt. Most remélem ez a későbbre "várt" probléma is megoldódik. Na egyelőre ennyit. A lakás egy romhalmaz, de arra büszke vagyok, hogy bármit kértek a fiúk eddig, még mindent megtaláltam. :-) Egyébként így néz ki a befúrós szigetelés közelebbről: .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése