2011. január 13., csütörtök

Dögöljenek már meg a nyugdíjasok ! Így lesz kevesebb az állam kiadása…





„………Orbán Viktor ……… közölte, hogy kormánya februárban olyan intézkedéssorozatot jelent be, amely csökkenti a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküliek támogatását és a gyógyszerek állami támogatását…….”



Köszönjük !!! 

Esetleg olvasd el ezt is:  http://www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg

4 megjegyzés:

  1. (Na, én meg eddig nem tudtam, hogy van egy ilyen oldal is :
    Hitek Pécs )
    Ha nem olvastad volna - ( kiindulva nol.hu-ból)
    Ranschburg
    A hírhez (?)... hát...
    Pár adatot ismerve... pl. nem csak a nyugdíjasok esznek/vesznek gyógyszart... stb. (ill. nem tudom, te pl. meddig terveznél élni ?- )
    Na, hagyjam. Én pl. ráérek majd akkor siránkozni, (magamat idegesíteni)- amikor a konkrétumokat megtudom. Szemben veled, ki már kb. 1,5 hónappal előbb gyötröd magad !

    VálaszTörlés
  2. Az én fülemet is megütötte valami. Mintha azt mondta volna OV, hogy a nyugdíjkiadások nem haladhatják meg a nyugdíjkassza bevételét. Az én ismereteim szerint, nem igen szokott egyensúlyban lenni a két oldal. Ismerve a magyar vállalkozók és munkavállalók adózási- járulékfizetési "kedvét" (szándékosan kerülöm a morál szót), alapos nyugdíjcsökkentést hallok ki ebből a kijelentésből.
    @X kérdésében lehet valami: tényleg, ha igazi hazafiak/honleányok lennénk, sokkal többet sétálgatnánk a zebrán. A nyugdíjkassza bevételi oldalán már teljesítettünk. Igazán megtehetnénk azt a szívességet, hogy a kiadási oldalt most már békén hagyjuk, nem?!

    VálaszTörlés
  3. Most fejeztem be a "Ranschburg" cikk olvasását. Kár, hogy kevesen van!!!

    VálaszTörlés
  4. Remélem tagnap óta (csütörtök) ki-ki lenyugodott, vagy ellenkezőleg ? (hiszen említve lett a "közlekedés" is! - aztám 8esetleg) a 65 év felettieket - meg a sok egyéb kedvezményezettet is érintheti...) :-) :-)
    Azért elhangzott már pár kiegészítés (magyarázat) az esti tv.híradókban,- (már aki néz magyar tv.híradókat)
    Nyugdíj esetében pl. (az annyit emlegetett) rokkant nyugdíjasok ügye lett emlegetve,- akik közül a "fiatalabbakat" -valahogy vissza kell(ene) "vezetni a munka világába!" - stb.
    Nekem "különösebb bajom" továbbra sincs ezzel a dologgal sem ! :-)
    Valahogy mindig/gyakran az "zavar meg", hogy a legtöbben (tisztelet a kivételnek!)- a saját problémájukat tartják a legsúlyosabbnak! - [ami természetesen érthető is ] - Ill. csak tényközlés : én pl. már az "adóbevallással görcsölök!" - (tegnap érkezett meg a 2 levél...) - és bizony nem is tudtam, hogy minket is érint a nyugdíjpénztárak megszűnése! - és ilyesmik.
    Persze, nem várom el, hogy bárki is miattunk "idegeskedjen!" - csak úgy. (jutott eszembe)

    VálaszTörlés