2017. október 18., szerda

Pécs, ősszel.




Miután ma szerencsésen túlestem a birsalma eltevésen, sőt a birssajt készítésen is, úgy döntöttem, jutalmam az lesz, hogy elmegyek „őszt” fényképezni. Csodálatos napok vannak mostanában, langyos, napsütéses, kék-eges, szóval kívánni nem lehetne szebbet. És a fák, bokrok, mintha valaki dirigálná őket, szépen, egymás után kezdenek tarka ruhát ölteni.


Örök dilemmám, hogy melyik is a kedvenc évszakom, de talán mégiscsak az ősz. Olyan fantasztikusan szép, színes, egyáltalán nem az elmúlásra jellemző ez a színorgia – pedig bizony arra utal. Vége a nyárnak (nem baj) – és sajnos gyorsan múlnak ezek a szépséges napok is.


Rendezgetem a kertemet, az egynyáriak egy részét, a lenyíltakat már kiszedtem, a paradicsomnak még megkegyelmeztem, mert van rajta több kilónyi zöld és az egyik barátnőm kérte, mert elteszi. Pirosat már nem nagyon tud érlelni, halvány állapotában leszedem, aztán bent a konyha-melegben beérik...


Szóval fogtam  fényképezőt és kattogtattam. Semmi különleges nincs a képeken. CSAK az ŐSZ.
   
Még itthon, indulás előtt...Hát nem gyönyörűséges ? 
A Tettye-völgy

A tettyei romok

Havihegyi kápolna

Tettyei volt kőfejtő

Pálos templom, mögötte ?felszabadulási emlékmű? - nem tudom mi az aktuális neve...

A hajdani Üdülő szálló és a francia emlékmű

Balról a híres  "Fecskefészek ház" (Forbát villa)

Balról gazdagék da Vinci klinikája, mellette a hajdani Üdülő szálló

Ugye kitaláltad, miért került ide ez a kép ? 😸



8 megjegyzés:

  1. Egy szóval----- gyönyörűséges fotók...
    Vadszőlő olyan szép színekbe öltözik, hogy naponta lehet és kell fotózni... lassan lehullanak a levelek...előre sajnálom...
    Nem tudom milyen lehet a parkunk... mostanában nincs idő sétálni, majd csak a következő hónapban tudunk lemenni, tartogattam még képeket régebbről..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fotózás szempontjából is a legszebb évszak, annyi hálás, csodás téma mutatja magát !

      Törlés
  2. "Csak " az ősz a színeivel olyan pompás! Most különösen kell ez a szemünk elé, mert napok óta én is egy/a Nibiru-ra gondolok. Valami lehet az éterben, magam sem értem... csak kűzdök ellene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy itt utaltál a másik bejegyzésben lévő Nibiru témára... néha olyan szomorú tudok lenni, amikor mindenféle "földi rondaságok" az amúgy csodálatos, és ugyancsak földi szépségeket megpróbálják tönkretenni....

      Törlés
  3. "Csak" ősz csodaszép színekben, csodaszép fotókkal. Igen, a szőlő, nekem is van, nem lehet eleget gyönyörködni benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretnék olyan tudós lenni, aki minden természeti jelenségre kapásból tudja a választ. Hogyan lehetséges, hogy az a zöld levél ilyen fantasztikus átalakuláson képes keresztülmenni? Számomra ez olyan, mint a varázslat !

      Törlés
  4. Igen, az ősz gyönyörű, színes forgatag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem lehet betelni a fotózásával. Valamit keresve átnéztem pár év képeit most, hát az őszi témákból van a legtöbb...
      A színek fogják meg az embert ? Az elmúlás varázslata ???

      Törlés