2017. október 1., vasárnap

Virágos kert az én szívem...



Mit is lehet, kell-e egyáltalán írni valamiféle szöveget virág-fotókhoz ?
Amikor olyan csodásak, minden selymes szirom külön szépség, borzas kis lila fejecskéjük libeg a szélben, örömmel és szorgosan dolgoznak rajtuk a méhek. Nem is egyformák, csak most figyeltem meg, hogy többféle is jár ide virágport gyűjteni. (Vajon hol lehet a kaptár a finom lépes mézzel ?) Ők igyekeznek. Szerintem tudják, hogy nincs már sok idejük, itt az október, hűvösödnek a reggelek és esték, ki kell használni a meleg napsugarakat.
Nincs különösebb mondanivalóm ezekről a képekről, hacsak az nem, hogy örömmel nézegetem mindig a virágaimat, hisz én „keltettem életre” őket, ápolgattam, locsoltam forró nyári napokon és most ez itt az ő köszönetük: 






 

 










Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett - nem tudok betelni velük. A maradék 14-et már nem is merem betenni  😌


12 megjegyzés:

  1. Teljesen megértelek...Szépségesek! Én is igy vagyok, a manökenekről nem készül annyi fotó, mint egy kiszemelt alanyomról,legyen az virág, vagy egy levél, akár kedvenc! Gyönyörködjünk még sokáig bennük!Legyen szép időnk!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahányszor kimegyek a kertbe, mindig felderülők láttukon....

      Törlés
  2. Mindegyik egy külön csoda-tökéletesek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig egyáltalán nem extra, drága, különös virágok, mégis nekem olyan nagyon kedvesek !

      Törlés
  3. nyugodtan betehetetted volna, én szívesen nézegetem, virágbolond (is) vagyok :) azt néztem, mennyire szeretik a méhek az astert...és milyen csodás közelről fotózva a büdöske, ami nem is büdös szerintem, nekem semmi bajom vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár éve vettem először észre, hogy ez a "fentről" nem túl jelentős virág milyen szép közelről ! A méhek pedig teljesen elvarázsoltak - annyiféle volt ! El nem tudom képzelni, hol van itt a közelben kaptár, vagy méhészet - de nagyon sokan voltak !

      Törlés
  4. Napokban csak úgy zsongtak a méhek az astereken, ma mentem hátra csend volt. Korán lehetett, hűvös még? Látod, azt nem is figyeltem. Látom,te sem tudsz betelni velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel a legismelegislegkedvesebb virágom az őszirózsa, nem csoda, ha ezek a mini változatok is nagyon közel állnak a szívemhez.

      Törlés
  5. Gyönyörű mind! Te is úgy vagy a fotózással, mint én, hogy rengeteg képet készítesz arról, ami tetszik, aztán nincs szíved egyet sem kidobni!:D Aranyemberem állandóan piszkál ezért, hogy mi értelme egy dologról hat képet felrakni? Nekem alapból nagy bajon, ha vmiből akárcsak kettő van, kiválasztani egyet! Az aster csodás, lehet, hogy kérek belőle majd egyszer. Gyűjtöm a színeket. Igaz, még csak kettő van! :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere el tavasszal, szívesen adok belőle.És hát igen, nagyon nehéz megállni, ha valakinek valami tetszik, vagy a szívéhez közel áll, akkor azt ötvenféle változatban is szeretné megmutatni....

      Törlés
  6. Szépségesek! Kellenek az ilyen pillanatok! 🌸

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tudod, az öröm kettős, mert egyrészt eredetiben csodálhatom őket, másrészt plusz öröm, ha a fotó is jól sikerül.
      És INGYEN van !!

      Törlés