2019. augusztus 30., péntek

Namármegintmitörtént....


Az ilyen és ehhez hasonló esetekben szoktam gondolni, hogy abba kellene már hagyni a blogírást. Nem először történik, hogy olvasok valamit, „belelkesedem”, közreadom, hogy aki esetleg máshol nem látta, itt felfigyeljen rá (bár nem tudom, miért hiszem, hogy az én blogomat sokan olvassák – ez is egy nagy hülyeség részemről – no mindegy…)
Szóval közreadok valamit, amit fontosnak érzek – nem csak a saját szemszögemből nézve.
És akkor két nap múlva érkezik a cáfolat.
Hát én ettől beteg leszek.

Hogy most miért írom ezt ?
Pár napja aggódtam itt az égő amazóniai őserdő miatt.

És akkor tessék, itt a mai friss hír – hogy ez az egész hülyeség és nem is  igaz.
(Nem vigasztal, hogy Macron elnök se mondott egészen igazat....) 

Nem is tudom, miről kellene/lehetne/volna érdemes itt írni, mert nagyon utálom az efféle pofára esést, még akkor is, ha nem én voltam a „hazugság” kigondolója, „csak” a terjesztője.

Nos, elnézést…
Higgyen mindenki azt, amit akar – gondoljon arra, amire akar, a frász tudja, legközelebb mikor és mit fogok ide beírni.



https://sanyiabagoly.blog.hu/


  

10 megjegyzés:

  1. Ez minden politika!Politika,politika!
    Macront meg már nem először kapták hazugságon.Annyira lehet neki hinni,mint anno Rákosinak vagy Kádárnak...
    Mindig meg kell nézni,milyen érdek fűzi a dologhoz...Kik állnak mögötte?Kinek "nyal" ezzel?
    Én semmilyen rémhírnek nem ugrok be,nem terjesztem a hülyeséget,legalább ne fokozzam én is.Most nem erre a cikkre gondolok,hanem általában.Amíg úgy érzem,hogy a politikusok a saját érdekükben hazudnak,nem érdekel a politika!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell mindenben egyetérteni velem, sőt olvasni se kell az én gondolataimat.
      A politika engem sem érdekel, de a környezet, a Föld védelme annál inkább.
      És bárcsak ennyi hülyeség lenne a neten, mint amit én itt most leírtam. Esetleg nézz alaposabban körül, hogy miket lehet olvasni még. Akár magyarországi híreket is nézegethetsz s elgondolkodhatsz valóság-értékükön.

      Törlés
  2. Azért nagyon nagy butaságot nem írtál, ha nem is tüdő. Nem vagyok geológus, de az biztos, hogy az esőerdők kivágása őrült nagy kár. A felégetése meg pláne. Nemcsak a milliárdnyi élőlény elpusztítása,a biodiverzitás csökkenése, az állatok élőhelyének csökkenése miatt, hanem azért is, mert az így megszerzett talaj (ami száz évek alatt alakult ki) nagyon hamar kimerül, erodálódik, és azért a fáknak az eső kialakulásában, a párologtatásban óriási a szerepe. A fák hiányában már nem ott esik az eső, ahol szokott, nem olyan mennyiségben, ahogy szokott, megbomlik a tengervíz párologtatás, felhő-eső harmónia, amit látunk. És a következményei kiszámíthatatlanok. Persze az is hozzájárul, hogy a talaj felületének egyre nagyobb százalékát építjük be utakkal, épületekkel, kövezzük le az udvart, stb. Nem tudom, jól emlékszem-e a számokra, de valahol olvastam, hogy az 1900-as évek elején 5% volt a beépítettség, most meg 17.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én cseppet sem bánom, hogy a környezet védelme (végre) ilyen mértékben előtérbe került a világon mindenütt és mindenféle sajtó-orgánumon. Bár azt hiszem kissé már elkéstünk - és ráadásul nem is érzi mindenki magáénak a témát.

      Törlés
  3. Macron nem hazudott, csupán azt ismételte, amit rajta kívül még jó néhányan tudni vélnek.
    Egyébként, jó lenne, ha kedves nagyérdemű, nem csupán a szavak szintjén lenne környezettudatos!
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az én gondom, hogy még annak is nehéz környezettudatosan élni, aki szeretne változtatni. Gondold végig a vásárlási lehetőségeket, az évtizedek óta megszokott dolgokat (pl. ásványvizes üveg). Nagyon sok mindent át kell programozni agyilag és a gyakorlatban is és biztos ez nem megy máról holnapra. De valamikor és valakiknek el kell kezdeni.

      Törlés
  4. Látod, ha ismét emlited, hogy nem irsz többet blogot, jelentkeznek többen is. Ez azt jelenti,hogy sokan olvasnak, csak az adott témához nemt tudnak, vagy nem akarnak hozzászólni. Foglalkozz és írjál ezután is a világ dolgairól, már eddig is rengeteg kérdésre vagy problémára hivtad fel a figyelmünket. Ezért is köszönet jár !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) :-) :-) Köszönöm !!!
      "Néha az kell, hogy dédelgess, fülembe dúdolgass..."

      Törlés
  5. Én is bíztatlak, irj ! Ha nem is kommentelnek, olvasnak páran. Én is :-)
    (Marcsi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ! :-) Nem tervezem ám abbahagyni - csak néha gondolok erre....is.

      Törlés