2021. június 15., kedd

Az első napunk együtt....

Nem fogok minden nap kismacskás postot írni. De ma volt az első teljes, közösen eltöltött napunk. Jó volt, szép volt, várom a holnapot...és a következő...napokat, hónapokat, éveket.





Lenne viszont egy kérdésem, ha macskaszakértő jár erre: miképp jöttek rá a cicáim, hogy az alomtálca mire való ? Életükben nem láttak ilyent, mégis azonnal tudták, hogy mire és hogyan kell/lehet használni....  Csodalények.


14 megjegyzés:

  1. Hozták magukkal. Vañnak intelligens macskák, másokat tanítani kell. Én úgy látom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No de a mama egy orfűi telken, vadon élő, félig-meddig gazdátlan macska. Ott a mama sem láthatta, a picik, meg pláne nem...De hát én kellőképp örülök, hogy a dolog ilyen jól működik, mert egyelőre nem merem őket kiengedni, annyira picurkák - és hát voltak aggodalmaim...De ezek szerint feleslegesen.

      Törlés
  2. Orommel olvastam!Cukipofak! Pisze es Zizi,de melyik-melyik? :) Legyen bennuk,veluk sok oromed,vidamsagod! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A második képen kicsit jobban látszik a köztük lévő minimális különbség. A sötétebb bundájú a Zizi, a kicsit világosabb színű a Pisze. Szerintem...aztán majd kiderül, hallgatnak-e a nevükre...

      Törlés
  3. Nagyon aranyosak, látszik hogy jól érzik magukat. Az alomtálcához nem tudok hozzászólni, mert mikor régen otthon voltak macskáink, azoknak ilyen még nem volt. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy gondolom, remélem, nálunk sem lesz örökös az alomtálca használat. Az előző két cicával is ez volt a helyzet, ahogy lehetőségük volt kimenni az udvarba - már nem használták az alomtálcát - még télen se ! Inkább kimentek, és a kert meghatározott - és általam folyamatosan "karbantartott" részét vették igénybe. A macska hihetetlenül okos állt - mondom én, a kutyapárti....de tényleg igaz.

      Törlés
  4. Nagyon aranyosak a kicsik, biztos bemutatkoztak hogy milyen ügyesek már azért találták meg hamar a tálcát:)) Sok szép kellemes együtt töltött éveket kívánok !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, jó lenne még pár évig velük maradni !

      Törlés
  5. Mit találtam evvel kapcsolatban:
    „Miután a házi macska elvégzi a dolgát az alomtálcán vagy a kertben, szinte mindig elkaparja a piszkát. A viselkedésbiológiával foglalkozó tudósok, az etológusok szerint ez a szokás egy ősi túlélő ösztön házi kedvenceinknél.“

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez idáig rendben van, de az erdő szélén félig vadmacskától születve, embert, házat, pláne alomtálcát sosem látva, miképp tudták, hogy hol kell dolgukat végezni ? Ma azt mondta nekem valaki, hogy talán az alomnak van valami szaga, ami segítette őket. Hát lehet nem vagyok macska-alom-szakértő :-) De nagyon örülök, hogy a dolog így működik. Nem lesz rá sokáig szükség, ha megszokják a helyüket, mehetnek ki a szabadba, miképp a másik kettő is ezt tette.

      Törlés
  6. Nem mertem írni, hogy hozzál új cirmokát, mert tudom a véleményed, hisz sokszor írtad, a kor miatt, de szerintem a lehető legjobb döntést hoztad.Nincs megírva, meddig segithetsz egy -vagy két ilyen aranyos kis állatkán.Az alomról, bennük van, hisz kint is a puha könnyen kaparható "anyagot" keresik, ahol könnyen elvégezhetik a dolgukat.Sok sikert és sok boldogságot velük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jókívánságot köszönöm, és igen, rájöttem én, hogy lehet állatok nélkül élni, de minek ? Úgy hoztam el őket, hogy előtte alaposan átgondoltam a jövő esetleges "lehetőségeit", de úgy érzem, nem felelőtlen és önző döntést hoztam. A többi most már nem rajtam múlik...

      Törlés
  7. En ugy tudom, hogy amit bele tesznek a talcaba (macskaalom) az be van fujva olyan illatanyaggal, ami a cicaknak a wc-zessel azonos. Igy oda mennek tanitas nelkul is.
    Ezt a fiamtol hallottam, akinek kutyaja van, hogy azt sem kellett tanitani, mert megerzi a szagot es oda megy a dolgat elvegezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak valami ilyesmi lehet az igazság, mert hihetetlen, hogy a "vadonban" született és két hónapig ott élt kiscicák azonnal tudták, hol lehet/kell ügyeiket intézni. De én rettentően csodálkoztam, mert egész másra voltam "felkészülve" Mindenesetre öröm volt, hogy dolog így működik. :-)

      Törlés