2021. június 30., szerda

Nem a Szaharában....

...hanem Kanadában kedden már a harmadik egymást követő napon dőlt meg a hőmérsékleti rekord, amikor 49,6 Celsius-fokot mértek Lyttonban, Brit Kolumbiában.

Az ilyen extrém hőségek az idősek és alapbetegségekkel rendelkezők körében rendre sok áldozatot szednek, péntek óta több mint 130 hirtelen halálesethez vonult ki a vancouveri rendőrség, a magas szám minden valószínűség szerint a durva hőhullámmal áll összefüggésben, derül ki a BBC. cikkéből.

https://telex.hu/kulfold/2021/06/30/tobb-tucat-halalos-aldozata-van-mar-az-extrem-hosegnek-kanadaban

Vajon van-e valahol, valaki, aki meg tudja mondani, mennyi időnk van még vissza ? 

https://airweather.hu/2021/06/30/embertelen-hoseg-tarol-kanadaban/


3 megjegyzés:

  1. Én már egyszerűen nem bírom ezt a meleget, nem szégyellem kimondani. Főleg, hogy egész nap dolgoznom kell, sokszor fizikai munkát is. Nem emlékszem, hogy valaha is ilyen tartósan lett volna ekkora hőség, bár az utóbbi 5-10 év tényleg nagyon meleg volt, de legalább a hajnalok hűvösek voltak, most éjszaka is alig megy 30 fok alá. Még egy vízparton árnyékos helyen ücsörögve csak-csak el lehet lenni, na, de ha még dolgozni is kell. Jobb nem belegondolni, mi vár ránk a következő években...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom "az emberiség" nem késett-e el a mostanában kezdődő ilyen-olyan környezetvédő, klímabarát, stb... intézkedésekkel. Az az érzésem, hogy kifutottunk már az időből...És azt hiszem az emberek zömét a téma nem is érdekli igazán.Élnek a mának és pont.

      Törlés
  2. Ez az elmult évtizedek talán évszázad eredménye,
    vélik szakértök. A mostani nm sokat érö eröfeszitéseknek mikor vagy egyáltalán lesz-e eredménye, megéri-e az emberiség nem tudni.
    Az én meglátásom, hogy ez egy egyirányú utca, visszafordulás lehetetlen amig a gazdasâg és haszon vadászat áll minden erölködés felett. Lásd a sok eredmény nélküli Klima-Konferenciákat az elmúl idökben.

    VálaszTörlés