2022. március 20., vasárnap

Kétségbeejtő

Napok óta halogatom, de csak nem tudok szabadulni tőle - hiszen bármikor kapcsolom be a tévémet, a 200 csatorna közül nagy valószínűséggel először a hírcsatornákat nézem. És ott 24 órában háború van.
És rosszul alszom és tele vagyok félelemmel és nem akartam róla írni s most itt van: mégis...
Nem, nem, nem értem a világot és hiába tudom, hogy az ember egy "félresikerült" példány - de hát ennyire ????

És akárhogy próbálsz ebből a "pókhálóból" szabadulni, nem megy. Megpróbálhatod kis trükkökkel a "ragadós szálakat" kikerülni, de egy óvatlan pillanatban mégiscsak ott landolsz.

Nagyon sajnálom, nem tudok ma jót írni. Még annak se örülök, hogy süt a nap, mert rögtön az jut eszembe, hogy ha nem jön eső - nyárra kiszárad minden.


https://www.flickr.com/photos/galeguca/5993415022

És ebben a pillanatban hallom a hírekben, megdőlt a meleg-rekord az Antarktiszon, eddig sosem észlelt hőmérsékletet mértek...

Hát még ez is. Mondom én, hogy közeleg a vég...



6 megjegyzés:

  1. Ne kapcsold be a tévét, komolyan mondom, sokkal kellemesebb úgy az élet. Vagy csak olyan csatornákat, ahol nem ezek a borzalmak vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem viccből írtam a 200 csatornát, nincs magyar tévé-előfizetésem, hanem parabola antennát használok, melyen pontosan 200 német nyelvű csatornát tudok fogni...Vagyis tudnék...
      Igyekezni fogok olyant keresni, ahol nem a háborúról beszélnek...
      mert azért van ilyen csatorna is - csak valami miatt én mégis a hírcsatornákra lépek először...
      Nem kellene...

      Törlés
  2. Bizakodjunk hogy minden jóra fordul, mást nem tudunk csinálni ! Az előre hozott aggódásunk pedig árt az egészségünknek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van Éva, ezt kellene tenni, de "nem akarni" - akarni nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen.

      Törlés
  3. Családban történt beszélgetés közben megjegyeztem, hogy szeretném tudni 100 év múlva hogy néz ki a világ? Mire valamelyik meggjegyezte: én nem hiszem hogy 100 évig még tartani fog.
    Késöbb mélyen elgondolkodtam ezen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos egyre gyakrabban nekem is efféle gondolatok járnak a fejemben - a gyerekekre gondolok és akkor a helyzet még rosszabb...Mert mondhatom nekem már nagyjából mindegy - de mi lesz velük ?
      Nem látok momentán kiutat.
      Vagy jobban kellene hinnem a csodában.

      Törlés