2022. március 8., kedd

Az élet megy tovább....

Napokig gondolkodtam, akarom-e, érdemes-e tovább írni ezt a napló-blogot ? Túl sokakat nem érdekel, nekem viszont néha örömöt okozott, és olyan érzésem volt, jó megörökíteni valamit, ami szép, ami érdekes, értékes - majd esetleg az idő múltával újraolvasva, felidézhetem. Grafomán énem még pislákol, még gondolok arra, hogy történhet velem jó és szép - vagy találok valami (számomra) érdekeset, amit érdemes másokkal is megosztani.
Tudom/látom, ez a blog-dolog teljesen "kiment a divatból". Viszont belenézve a FB-ba - az valahogy "nem az én világom"...
Ha lesznek olvasóim, mindenkinek, minden sor kommentnek örülök. Ha nem, vagy ha nincs kedve velem "beszédbe elegyedni" - azt is elfogadom.... Rövidre fogva: maradok én itt, így, ahogy 2007 óta játszadozom a betűkkel. 
Aki bújt bújt, aki nem, nem. Jövök és tovább-írkálom a gondolataimat....

Egészen biztos vagyok abban, hogy ezt a kis történetet sokan ismerik. Mégis bemásolom, mert most a lelkemnek ez esik jól:

Egy vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap, táblával, a következő szöveggel:
“Vak vagyok. Kérem, segítsenek!”
Arra ment egy újságíró, és látta, hogy a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát, és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez, és látta, a kalapban sok pénz van. A vak felismerte a lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt:
“Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam.”
Mosollyal az arcán távozott. A vak soha nem tudta meg, hogy a táblán ez állt:
“Tavasz van, és én nem láthatom.”
Változtass a stratégiádon, ha valami nem sikerül, és meglátod, minden jobbra fordul!
(Popper Péter)

Szükségem lenne valakire, aki átírná a "táblámat".... De néha tán az is elég, ha felidézek ilyesféle gondolatokat, mint a fenti történet...

Vagy jöjjön már a tavasz....

A Mecseken pár napja készültek ezek a képek:






22 megjegyzés:

  1. Váron továbbra is érdekes történeteidet és elgondolkodtató meséidet és mind azt ami éppen foglalkoztat! Természetesen kedves fotóid akár természetről akár cicákról bármikor szívesen nézem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva a "hűséges olvasást". Maradok olyan, amilyennek megismertetek eddig....

      Törlés
  2. Nagyon szép és megható. Írj, csak továbbra is, az jót tesz, mert, ha mindent nem is tudunk magunkból kibeszélni, akkor jobb, ha kiírjuk a bennünk lévő gondolatokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony én is így gondolom. Nagyon sokszor nincs kivel beszélni bizonyos gondolatokról, akkor ha leírhatom, kicsit megkönnyebbülök.

      Törlés
  3. Én biztatni szeretnélek, hogy írd tovább, hisz annyi érdekes, értékes dolgot, hírt teszel közzé, amit magunktól nem nem tudnánk elérni. Aztán ott vannak a receptjeid, a kirándulásaid, a szép virágok... én szeretem olvasni az írásaidat, és biztos sokan vagyunk így vele. A kis történeted is nagyon kedves, megható...
    A Mecsek tavaszi virágai csoda szépek, várom a többit is, amit a legközelebbi kirándulásaid alkalmával fotózol majd 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekezni fogok olyasmit találni, ami szép, örömöt jelent olvasása, látása - azt hiszem nagyon ránk fér ebben a (há)borús világban....

      Törlés
  4. Örülök, hogy így döntöttél. Szívesen olvasom gondolataidat, nézem a fotóidat, gondolatban veled tartok és ez nagyon jólesik. Köszönöm!

    (Én még mindig tétovázom, olyan fáradtnak érzem magam, pedig volna mit írnom, megmutatnom. Legyen már kicsit jobb idő, talán akkor...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mielőbbi jobbulást kívánok - és tán az igazi tavasz megjöttére visszajön a "blogolási kedved" is !

      Törlés
  5. Kedves Fodorka!
    Írj tovább!Nincs olyan nap, hogy ne néznék a naplódba!
    És a réges régi történetek! Igazak, jók a lelkemnek!
    Tudsz adni! Nekem legalább is! Ez a lényeg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerti ! Próbálom megtartani a "stílusomat" - remélem tudok még olyan témákat előhozni, ami érdekel benneteket.

      Törlés
  6. Hányan látnak és nem veszik észre a tavaszt sem más évszakot. Nagy ajándék az ha valaki a kis dolgokban is felismeri és meglátja a természet ébredését. Örülj ennek az ajándéknak.
    Miklós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokszor gondolok arra, hogy ha nem is volt "túl rózsás" életem, azért kaptam olyan ajándékokat, melyekért hálás vagyok a Teremtőnek...Nincs nagyobb kincsem, mint a természet csodái, azok felismerése. És más kincs nem lévén, ezt próbálom megosztani veletek, olvasóimmal.....

      Törlés
  7. Örülök neki, hogy folytatódik. Valóban nehéz idők a mostaniak, az ember hosszabb-rövidebb szünetekre kényszerül. A FB nekem se a világom, bár használom azt is, inkább mint olvasó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha olyan érzésem van, hogy (blog)írás nélkül nem is tudnék élni. Hát nem nem abbahagyni....

      Törlés
  8. Aranyos Fodorka! Igazad van, ritkán jövök de akkor mindent elolvasom. És igen, lusta vagyok írni neked. Pedig nagyon örülök minden bejegyzesednek. Tényleg. Kevesebb lenne, amit érdemes, kellemes várni. Kérlek ne hagyd abba. Vannak időszakok amikor nagyon jólesik nekem is írni, de nem vagyok kitartó. Abbahagyom. Pedig szeretnék írni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, mit írtam fentebb Múltmenő barátomnak ? Tény, hogy nem nagyon tudom elképzelni az életemet írás nélkül. A blogírást meg már megszoktam, nem próbálkozom mással....Aztán, ha nagyon "leeresztek" - akkor tartok szünetet. Aki olvas belefuthatott már párszor ilyen "lyukas napokba" - de eddig még mindig fel tudtam karózni magamat....
      Szerencsémre....

      Törlés
  9. Ha csak a magad örömére írsz, már megérte, de úgy tűnik, hogy sokak örömére is! Szóval, ha nagyon elfáradsz, hát elő azokkal a karókkal! Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Igyexem !!!
      Nagyon gondolkodom életem egy másik "nagy fejezetének" közreadásán.... Az anyag kész, csak a bátorság még hiányzik hozzá....

      Törlés
  10. Igen, legyen bátorságod!Ma 11 fő nyugdíjast vittem magammal keresztutat és KÁLVÁRIÁTjárni.Először bemutattam a kálváriát, ahogy a CSENDHEGYEKből megtudtam.Hála és köszönet érte, hogy összegyűjtötted! ( Barcson voltunk...még egyikük sem volt ott.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy valaki hasznát vette. Nem mondanám, hogy túlságosan nagy népszerűségnek örvend ez a gyűjtemény - de bevallom, nekem sokat jelent.

      Törlés
  11. Kíváncsivá tettél! Ha bátorítás kell, csak szólj! Nem én leszek az egyetlen Bátorító! Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. All right !
      Csak meg ne bánjam. :-)
      Holnap reggel megmutatom....

      Törlés