2023. december 3., vasárnap

Kaptam - ajánlom

Kaptam az alábbi linket elolvasásra, megtekintésre javasolva:

https://akovekmeselnek.hu/

És bizony elnézelődtem itt, érdekes és szép dolgokat találva. Előre bocsátom, hogy alaposabban keresgélve az anyagban bizonyos ismert helyszínek miatt - azért rájöttem, hogy nem afféle mesekönyv ez, hanem földtani történeti leírása egyes tájegységeknek. "Annyira" nem olvasmányos - de hát ha véletlenül valakit mégiscsak érdekelnek bizonyos helyszínek, ill. azok geológiai története, akkor azért érdemes belenézni, ha valakit mégis csak érdekelne a téma - rajtam kívül....Mert nem véletlen, hogy nekem is van "Kövek" címkém a bejegyzéseim között. Engem érdekelnek. Szeretem őket.

"Honlapommal a célom, hogy a fent említett „köveket” földtanos szakemberként megszólaltassam, és közelebb hozzam azokhoz, akiket érdekelnek a Föld mélyének rejtelmei, de más irányú szakmai műveltségük nem engedi meg a mélyebb összefüggések feltárását, és megértését. Továbbá célom az is, hogy népszerűsítsem azt a fajta Kárpát-medencei turizmust, amely nálunk még igencsak gyermekcipőben jár: a geoturizmust." - írja honlap szerkesztője: Veres Zsolt.


(Ez egy régi kép, már nincs meg minden itt látható kövem, néhány értékesebbet  elajándékoztam az Országos Földtani Múzeumnak...) 


2 megjegyzés:

  1. Én megnéztem az oldalt, nagyon jó. Nekem is kedvenceim a kövek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán egy kicsit "tudományos" - de azért szerintem érthető és igen sok érdekes adatot tartalmaz.

      Törlés