2023. december 28., csütörtök

Most nyílik pontosan

Nem vicc, nem csalás és nem ámítás, most nyílik kertemben a fekete hunyor.
Hogy miért fekete, ha fehér a virága ? Olvasd el itt:

Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem nagyon tetszik.... 




 

8 megjegyzés:

  1. Megint nagyon enyhe az idő, napközben szinte tavaszias és még a jövő hét is ilyen lesz. Ezért bújik elő már most.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek MOST van a virágzási ideje - a leírásban is olvasható.

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszik. Egyik ismerősömnek többféle van a kertjében (úgy vették a házzal), óriás bokrok és nem győztem álmélkodni, amikor először láttam januárban virágozni a hidegben. Tavalyelőtt vettem 2 db-ot, de egyik se maradt meg. Most is vettem egyet az OBI-ban (1800), a neten 2600 (plusz a küldés 2 e körül), remélem, megmarad.
    Boldog új évet! - th

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan kedves kis virág és olyan jó így télen látni....Reménykedjünk, hogy a most vásároltak megmaradnak... Boldog új évet neked is ! (Mellesleg: jó drága volt....)

      Törlés
    2. Hát még a másik kettő milyen drága volt, amelyik nem hajtott ki (darabja 1700, plusz 2 ezer a küldés). Aztán reklamálni meg nem tudsz, mert bármit mondhatnak, hogy nem jól ültetted el és hasonlók. Ezért is vettem most egy életerőset. AZ obi egyébként baromi drága, szinte semmit nem veszünk ott. Láttam mér virágzó paradicsomtövet cserépben 2400-ért. Ki az az őrült, aki megvesz egy tő paradicsomot ennyiért? - th

      Törlés
    3. Én szívesebben bajlódom a magvetéssel, palántázással, mint a kész növény megvételével (pl. lásd paradicsom) - Amúgy meg talán érdemesebb magán kertészetben venni, ahová vissza lehet menni reklamálni (bár ezért ebben nem vagyok 100 %-ig biztos, de nagyobb az esélyed, mint egy ilyen nagy cégnél.) Az árak....hát az árak számomra már mindenféle tekintetben követhetetlenek. Na de amíg van vevő..... addig csak tovább fogják srófolni a forintokat....

      Törlés
  3. Nagyon szép a hunyorod, nagyon jó felvételeket tudtál készíteni róla. Apukámnak is van a kertjében, az is mindig így december végén szokott virágozni, amikor haza szoktunk látogatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez a virág csoda volt, amikor kaptam, előtte ugyanis nem is hallottam arról, hogy van ilyen....

      Törlés