2018. november 3., szombat

1.2.3.



1. Beszélj kevesebbet és hallgass oda többet, hiszen a te életed csak neked érdekes. Ha kérdeznek, válaszolj röviden és próbálj meg csak szép és érdekes  dolgokat mondani. Soha ne sajnáltasd magad, beszélj udvariasan és halkan. Ne bírálj és vedd úgy a helyzetet, ahogy van. Minden mulandó.

2. Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani. Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot, megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz, mikor legnagyobb szükséged lenne arra, hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől; de ezt sem kapod a veszélyben. Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében. Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy, tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes. (Márai Sándor)

3. Nem kell mindent kimondani.
Nem kell mindent megkérdezni.
Nem kell mindenre válaszolni.


4 megjegyzés:

  1. Ezt kiírom magamnak! Köszönöm!!!!Ha szóhoz jutok,akkor túl sokat jár a szám.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy kivonat abból, amit egyszer feltettél, nem? Nagyon igaz, de nehéz betartani!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, nem tudom - most "bizonyos okból" aktuálisnak éreztem - bevallom elsősorban önmagamnak tettem fel, hogy állandóan eszemben tartsam. (Csak mellesleg: egy lapra az elsőt és az utolsót kimásoltam, kinyomtattam és a lakás több helyén kiragasztottam....mert folyton elfeledkezem róla....)

      Törlés