2011. október 18., kedd

A Caflisch meg a pécsi maffia

2009. október 13-án  itt: http://aranyosfodorka.blogspot.com/2009/10/egy-hetkoznap-delelott.html   egyszer már foglalkoztam a Caflisch cukrászdával. Aztán nem is oly régen, 2011 szeptember 19-én itt: http://aranyosfodorka.blogspot.com/2011/09/latogatas-hamerli-hazban.html  a szöveg végén ismét szóba került. Örvendeztem azon, hogy végre talán újra megnyílik.
Ez a cikk is a Caflisch-ról szól: 










Érdekes dolgokat hallottam mostanában a helyről: a fenti, az ismét betett képeken látható csodálatos régi berendezés ELTŰNT !!!!
A bolt 2 évig zárva volt. Egy ideig – még én is láttam a mocskos üvegen át – ott állt  megszégyenítő, lepusztult körülmények között a kávéfőző, megvolt a kandalló is. És aztán akkor egyszer csak eltűnt.

Egyes rossz nyelvek azt rebesgetik, tán már nincs is Magyarországon, vagy ha igen, akkor videokamerákkal, netán kutyával és biztonsági emberekkel jól őrzött helyen díszíti egy hangulatos kis terem sarkát.
Azt is beszélik, hogy a bérlő tulajdonképp azért zárta be a boltot, mert nem bírta a költségeket fizetni. S mivel a tulajdonosnak adósa maradt, megegyeztek, hogy  otthagy mindent a boltban az adósság fejében.

Szóval sok mindenről beszélnek Pécsett. Egyről azonban nem hallottam: nevezetesen arról, hogy a rendőrség nyomoz !  Mi több, már nyomon van az ügyben, s napokon belül  lecsap a gaz árulóra, aki aljas módon jutott egy igazi kincs birtokába.

Féltem én a Nádor-beli hatalmas faliszőnyegeket is. Nehogy „szétrágja a moly” mire visszakerülhetnének a majdani kávézó falára….
És még mindig aggódom a csillagvizsgáló projektora miatt – hiszen a Zsolnayban már több épület/részleg megnyílt, de valahogy a csillagvizsgáló ajtaja még mindig zárva…..





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése