2021. október 17., vasárnap

Brokkoli fasírt - ajánlom !

Az eredeti recept itt olvasható:
https://sobors.hu/receptek/sajtos-brokkolifasirt-recept/
Az enyém annyiban tért el ettől, hogy nem különleges sajtokkal, hanem egész egyszerűen (ez volt itthon) Gouda sajttal készült.


Lereszelt brokkoli, morzsa, sajt, tojás




Egy dolgot azonban hozzá kell fűznöm. A kereskedelemben egyre jobban eluralkodó szemétségek már mindenhol jelen vannak. Nézzétek, milyen hosszú a brokkoli - semmire se jó - szára. És természetesen arra is "rendes árat" fizetsz. MINDENBEN átvernek, mindenből lecsalnak pár dekát/centit/decit...

Nagyon utálom azt a világot - vagyis ezt a szemléletet...
Csak épp semmit sem tudok tenni ellene. Vagy megveszem így és morgok, mert átvernek, vagy nem veszem meg és morgok, mert nem ehettem, amit szerettem volna....
Sakk matt helyzet. :-(

És ha már....

....ha már a boltokról írtam itt fentebb....Nem tudom, gyanítom máshol is ez történik: Pécsett minden nagy áruházat "átalakítottak" (Az ALDI-t még nem, de tutti, hogy azt is fogják.)

A Tesco-ban egymástól kilométeres távolságokra tették a polcokat, és jól összekeverték, hogy mit, hol lehet megtalálni - de ott legalább vannak tájékoztató táblák a sorok szélén. Az átalakítás a Pennyben és a Lidlben úgy történt, hogy az alacsonyabb  polcok helyett mindenütt égig-érőek vannak, képtelenség bármit is megtalálni. Mocskos módszerrel a "mindig-rohanó-semmire-rá-nem-érő" vásárlókat, (akik nem cetlivel mennek, mint én) a szó szoros értelmében megbolondítják és tőrbe csalják. A Penny rosszabb mint egy labirintus ! Még nekem a cetlis módszerrel is, fegyelmezni kell magam e bolyongások közepette. (Eddig még minden alkalommal sikerült csak azt vásárolnom, amiért bementem - büszke is vagyok magamra. Bár, hogy ez így marad-e, nem tudom !!!) Nagyon kell koncentrálnom, "nehogymá"' olyasmit vegyek, amit a bolt akar nekem eladni, de nekem annyira nagyon nem is kell.

Nyafogás vége...

Befejezésképp a végére mégis csak valami mást, kellemesebbet írok:
A következő karfiolos próbálkozásom ez lesz:
https://www.nosalty.hu/recept/bundaban-sult-karfiolfasirt-krumplis-tocsni
vagy ez:
https://www.nosalty.hu/recept/turos-rakott-karfiol

Vasárnapi ebéd lesz, mert a karfiol is horror áron kapható....Már majdnem olcsóbb a hús...


12 megjegyzés:

  1. Javasolom,hogy írd be a keresőbe:"brokkoli szárának felhasználása"-és csodálkozni fogsz,hogy milyen kincset találsz.Lyonban a Michelin csillagos séfek tippjei,ezer másik recept és végül saját tapasztalataim:csodálatos,finom,akár a rózsája.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ezt a tippet - nem hittem volna, hogy ez is felhasználható, én eddig max. valami zöldséglevesbe főztem bele, de úgy se ettem meg....

      Törlés
  2. Köszönöm a brokkolis receptet, már be is írtam a receptfüzetembe! Valamelyik nap kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Keress rá te is a brokkoli szárának felhasználására - csodálkozni fogsz !

      Törlés
  3. 390 a piacon a karfiol

    VálaszTörlés
  4. A boltok átrendezése (nem átalakitást értek alatta) egy üzleti trükk. Legutóbb én is mérgelödtem amiért ez egyre gyakrabban, ha nem is az egész üzlet de a gyakran latogatott rèszeivel történik. Kérdezésemre a személyzet úgy nyolatkozott, hogy az egész „fönntröl“ jön. Már becsukott szemmel megtalálja az ember a keresett cikkeket egy idö után. Egy átállitás után kétszer annyi idömbe került a bevásárlás, nem beszélve még egy árúkirakót vagy valakit találok aki felvilágositást ad a keresett megszokot árúról illetve új helyéröl.
    A magyarázat egyszerü: a vevö a hosszú keresgélés közben több mindent lát amit különben meg se nézne és ismervén az emberi temészetet ez is az is bekerül a kocsijába. Pontosan ez a cèl hogy többet vegyen mint elötte. Ha ez lassan ellaposodik, akkor jön újra valami optimálásnak nevezett újitás és az ember egy megszokott kétszersültért félórát keresgél. Hát valahogy igy magyarázza meg magának a közönséges halandó ezeket a különös megmozdulásokat föleg az élelmiszert árúsitó üzletekben. Lehet hogy tévedünk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem tévedsz, ez kereskedői trükk, aminek áldozatai azok, akiknek nincs kedvük/idejük/türelmük az afféle vásárláshoz, ahogy Te is, én is vásárolunk. Épp azon gondolkodtam, hogy bár még eszembe nem jutott neten keresztül vásárolni, de lehet, hogy mégis az lesz a jövő útja...csak azt rendelem meg, ami feltétlenül szükséges.

      Törlés
  5. Legalább mostantól a brokkoli szára miatt már nem kell mérgelődnöd...DDDD

    Julika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha hiszed, ha nem örültem ennek a felfedezésnek. Nagyon spórolós vagyok és utálom, ha valamit, amit megvettem ilyen-olyan okból el kell dobnom.

      Törlés
  6. Rémes lett a Penny átrámolás után,semmit nem találok,és nagyon szűk néhol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ez a véleményem. Hozzám közel volt, többnyire itt vásároltam, de most utálok bemenni. Elkezdtem érdeklődni a házhoz-szállítási rendszer után, mert lehet, azzal jobban járok, nem idegesítem magam, nem veszek meg feleslegesen semmit - talán megéri...még ha pici szállítási díjat hozzá is tesznek.

      Törlés