2021. október 13., szerda

Elgondolkodtató






Ezek a képek csak "menet-közbeni" részletek. Érkezett 17 zsák ruha, selejtezve lett 6 zsák, szétosztásra kerül/t - három helyre - a többi....Remélem örülnek azok, akikhez eljutottak/eljutnak.
A képek talán indokolják, hogy miért is nem volt időm a bloggal foglalkozni....

De ma este azért átnéztem a majd egyhetes postámat. Kaptam egy érdekes, elolvasásra ajánlott cikket, tovább-ajánlom, hátha jár itt még valaki, akit érdekelnek ezek az "űrös" témák:

https://index.hu/techtud/2021/10/12/napvihar-csapott-le-bolygonkra-hetfo-ejjel/

Mi vár(hat) még ránk ?

Nem, nem akarok én itt pánikot kelteni, de annyi furcsaság van "földön és egen" - hogy az ember néha megáll és csak hallgatózik befelé. Súg-e valaki valamit ? 


....Aztán rendületlenül pakoltam tovább a ruhákat, hogy holnap eljuthasson azokhoz, akiknek szántam.....


8 megjegyzés:

  1. Épp most olvastam Aliznál, hogy lehet, hogy Madáchnak igaza volt az eszkimó színnel?
    Azt gondolom, hogy nagyon is. Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a bizonyos idézet: "A megmaradásért küzdő falanszteriek végül mégis kudarcot vallottak. A Nap kihűlt, így a Föld hóval és jéggel borított, kietlen vidék lett, ahol az ember állattá silányult. Zárkózott és csak sivár élete fennmaradásért küzd, csupán testi ösztönei hajtják..." Talán tényleg - szép lassan, csendben - efelé megyünk.

      Törlés
  2. Ez egyre inkább valósággá válik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...de nem szívesen gondolunk rá, inkább elhallgatjuk....
      nem is tudom mi lenne jó ? Ez, a jelenlegi állapot, vagy hogy "csak" erről szóljon az életünk ?
      "Egyesek egyáltalán nem törődnek a jövővel, mások állandóan töprengenek rajta - és szenvednek." (Vagy ha nem is szenvednek, de megkeserítik napjaikat....Ki tudja mi a helyes/jó ?)

      Törlés
  3. Nehéz kérdés, megtalálni a helyes utat nem olyan egyszerü. Megemliteni, beszélni róla gondolom szabad, de töprengeni szenvedni miatta nem helyes, hiszen megváltoztatni nem vagyok képes. A a magam részét megteszem amit én meg tudok tenni, ennek megfelelöen élni cselekedni és ez legyen megnyugtató hatással életemre. A „vilâg vége“ tèmák ne tartozzanak feltétlen a napi témák körèbe. Evvel kell élnünk koronkban, és megpróbálni mindezekböl a leg egészségesebb megoldást felépiteni magunkban. Mindez csupán az én próbálkozásaim közé tartozik. Ha következetesen jár el az ember akkor megtanulja ezt a deffenziv magatartást, én igy tapasztalom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túlságosan sok időm értelmetlen és hiábavaló töprengésre nekem nem marad. De érdekelnek a csillagászattal, az "űrrel" kapcsolatos témák és néha elgondolkodom bizonyos dolgokon, miérteken és hogyanokon. Nem mintha bárki is tudná a választ (tán jobb is így) - de engem mégis foglalkoztat. Nem, nem esem túlzásokba, de bizony én kíváncsi vagyok. Mi lehet még "a világban" a mi kis Földecskénken kívül ? Mi volt, milyen volt és milyen lesz ? Nem baj, ha nem élem meg, de a tudományosan alátámasztott dolgok érdekelnek. A sci fi távol áll tőlem, de az űrkutatás kedvenc témám. És annyi, de annyi fantasztikus hír olvasható most már a neten. Régen ehhez sem lehetett hozzájutni egyszerű földi halandónak.Ha lenne még egy életem és abban választási lehetőség, egészen biztos, hogy valami csillagász-féle lennék....És bevállalnék egy űrrepülést is!És szívesebben foglalkozom "égi" dolgokkal, mint földiekkel....

      Törlés
  4. Egy idézttel egésziteném ki az elözöket.

    Kutatásaim azt mutatták, hogy az egész világ mögött, amellyel foglalkozunk, egy nagyszerű zenekari karmesternek kell lennie, aki mindent irányít, és aki a javunkat akarja.
    Albert Einstein

    VálaszTörlés