2021. október 8., péntek

Szörnyű állapot: öregszem….(?)

Előre is bocsánatot kérek a mai szövegemért…

Azt hiszem kezdetét vette a végleges megöregedésem. Az a kor, amikor már semmi, de tényleg semmi nem jó úgy, ahogy van. Semmi nem tetszik és ki se állok másból, csak hasonlítgatásból. Mert ami VOLT, az garantáltan JOBB VOLT. Esküszöm, nekem még a…..na mégse folytatom a mondatot….Pedig de….


Ma kérem az élesztőről lesz szó.

Ismert, vagy se a blog olvasói közt, - mert már sokszor írtam – magam sütöm a kenyeremet. Budafoki (sárga csomagolású) élesztő mindig van itthon a fagyasztómban, mióta rájöttem, hogy a fagyasztás semmit nem ront az élesztő „tehetségén”. Keleszt, úgy, mint a friss. Tehát legyen itthon és van is itthon mindig pár csomag.
Valamikor nyáron kifogytam, s vettem újakat. Feltűnt akkor is, hogy mintha kisebbek lennének, mint a régi, de szemet-csalón UGYANOLYAN sárga papírba vannak csomagolva, mint a „rendes” (=Budafoki) élesztő volt.

Eddig nem jutott eszembe, hogy megnézzem a papírját közelebbről. Ma – amikor amúgy is szörnyen rossz passzban vagyok, mert semmi se akar sikerülni és esz a frász a macskák miatt – ma természetesen megnéztem a papírt. És döbbenve konstatáltam: ez az élesztő már nem öt, hanem négy deka.
Az árra persze nem emlékszem, de valójában nem is az bosszant, hiszen tudom, hogy NINCS olyan termék, aminek ne emelnék az árát – most szinte már hetente…
Tehát ebből is (mint pl. a hajdan 50 dekás Rama-ból, miképp írtam, vagy a 10 dk helyett 8 dekás felvágottból, stb…) szóval ebből is elloptak egy dekát.

Káromkodtam - kedves Jóisten igen, bocsáss meg nekem, ma reggel csúnyán káromkodtam ….Nem mintha az segítene.
Aztán amikor elcsendesedtem arra gondoltam: lejárt az időm, meg kellene halnom, mert ezen a világon lassan már semmi sem tetszik. (Leszámítva azt, amit a természet „magától” produkál. Érteve ezalatt akár a Kanári szigetek vulkánkitörését is.) És igenis arra gondolok jöjjön az Armageddon. Pucolódjak le én, családostól, macskástól, mindenestől és a közel 8 milliárd sürgősen csökkenjen negyedére és kezdjék elölről.
Másképp….
  
(Mellesleg számok itt: https://www.worldometers.info/ )




Amúgy meg a macskák pillanatnyilag így néznek ki. A pécsi legolcsóbb állatorvosnál a két műtét 30 ezer Ft volt. Csodálkozik valaki a kutya - macska szaporulaton ? Hát csak hozzám hasonló őrült öregasszonyok áldoznak ivartalanításra –szájuktól megvont - ekkora összeget. Akit nem érdekel a dolog, -  mint a szomszédot - annak a macskája évente kétszer három kiscicát hoz a világra…
(Aztán titokban azokat is én etetem) – amilyen hülye vagyok….



8 megjegyzés:

  1. Valamikor a nyáron mi is vettünk ilyen kisebb élesztőt, talán szlovák bolt, már nem tudom, de nem volt olyan jó, mint a hagyományos, hazai. A budafoki azóta is 50 grammos, nemrég vettem.
    A cicáknak mihamarabbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolhatod, hogy a jövőben igencsak megnézem milyen sárga csomagocskát veszek le a polcról.
      Köszönöm a jókívánságot, nehezen, de tűrik ezt a szörnyű állapotot. Ma már elég rendesen ettek is, még ha nagyon nehézkesen is.

      Törlés
  2. Hát igazán nem értem. A budafoki élesztő az most is 50 gr-os, ez ami a képen van, ez effect márkájú, mindig is 42g-os volt....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez román élesztő. Én a jövőben nagyon megnézem, mit veszek le a polcról.
      Ilyent biztos nem.

      Törlés
  3. Ez valóban nem a Te napod, de nyugodjál meg mert találsz még biztos több ilyen felháborító dolgot. A mérgelődés pedig csak az egészségünknek árt változtatni ezen a problémákon mi nem tudunk. Jó volt így ezt leírni megkönnyebbültem akár nekem is mondhatta volna valaki ezeket mert én is sokszor morgolódok ehhez hasonló "meglepetéseken". Nekem is van mélyhűtőbe eltéve de szoktam frisset is tartalékba betenni csak simán és én azt vettem észre hogy sokkal hamarabb megromlanak mint régebben magyarán mondva romlott az állaguk:) A cicáid most egy ideig nyugton maradnak szegények jó gazdájuk vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a budafoki és fagyasztóban tartott élesztővel még nem volt bajom, remélem nem is lesz. Viszont az egyre gyakoribb "meglepetéseket" elég nehezen viselem. Pedig jó lenne, ha hozzászoknék, mert ez a jövőben sem fog változni, Javulni meg pláne nem.
      Szegény cicáimnak nem tudom megmagyarázni, hogy mindez az ő érdekükben történt. De hát majd kiheverik, csak nyilván nehéz kibírni ilyen állapotban egy hetet....

      Törlés
  4. Nem hiszem, hogy az öregség teszi és nem vagy hülye, csak nagyon jó a szíved és érzékeny a lelked. Hidd el, ez csak így lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kedves vagy.Köszönöm....
      Nos, agyi-gyengülésemet azért itt-ott már érzékelem, még ha nem is nagyon feltűnő, de én tudok róla.
      A szívem? Hát az már csak ilyen. Remélem, nem fog megváltozni. Többen rosszul járnának, ha ez bekövetkezne.

      Törlés