Az idei év úgy látszik a meglepetéses enni- és innivalók éve lesz. Volt ugye a sárgarépa lekvár, meg a meggyel megbolondított fügelekvár és akkor most azt olvastam, a füge leveléből meg szörp készíthető...
Be kell valljam ennek alapján lehet, hogy a cseresznye, vagy szilva levélből is készíthető szörp, de a fügelevelest kipróbáltam.
Én 10 közepes méretű, egészséges, szép (friss és nem szárított) levelet (szára nélkül) aprítottam össze. Ehhez tettem 1 liter vizet, 30 dk. cukrot, egy citrom levét és reszelt héját, és kb. egy mokkáskanál gyömbért.
Felforraltam, vásznon (a főleg a gyömbér miatt) átszűrtem - és máris kész az újdonság, a füge szörp.
Nem jó, nem rossz, "különleges" füge íze sincs, de vízzel hígítva egy olyan nemtudommilyen ízű szörp lett belőle. És akkor elmondhatom, ezt is kipróbáltam... De mivel nem vagyok valami nagy szörp-ivó - azt hiszem marad ez kísérlet...én meg maradok a víznél.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése