2008. április 18., péntek

Kerti munkák

2008.04.18.

Fárasztó és tevékeny nap van mögöttem. Többfélét főztem és intenzíven munkálkodtam a kertben - Béla kert-sarkát érintetlenül hagyva, habár napok óta nem látom, csak reménykedem, hogy itt lapul még valahol...
Kicsit átrendeztem a virágaimat, így most a "veteményesem" is kényelmesen elfér, ugyanis van... Mármint veteményesem. Lesz vagy 15 fej salátám, zöldhagymám vagy 10 db, 4-5 fej fokhagyma, van egy ládányi sóska, petrezselyem, snidling meg a többféle fűszernövény. S mivel tavaly a paradicsom egész jól "bejött" idén is fogok venni palántát. Ahhoz képest, hogy csak pár m2 a kertem, rengeteg minden van benne, ügyeskednem kell, hogy elférjenek.

A virágok átrendezése után a kertemen át közlekedő, s rengeteg kárt csináló macskák ellen szereltem fel egy dróthálót a kerítés és a háztető szélére - miközben már megint majdnem leestem. Hála azonban őrangyalomnak, ma is megúsztam ! 4 éve ugyanitt, ugyanígy csúszott meg a létra velem, s akkor úgy estem le, hogy fenékkel bele a beton virágtartó edénybe. A világ nyolcadik csodájának tartom, hogy akkor megúsztam. Ma majdnem ugyanez történt, szerencsére a szomszédom itthon volt, kiabálásomra kijött, s megtartotta a létrát, míg lemásztam. Most erős fogadalmam van, nem megyek fel /ide/ többet. Amúgy nagy örömömre a muskátlik szépen teletek, már tele vannak bimbóval, remélem, idén is olyan szépen fognak virágozni, mint tavaly:

 

:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése