2008. augusztus 24., vasárnap

Segítség kellene !

Segítség kellene, s megint csak tehetetlenül állok, épp úgy, mint pár éve, amikor ezzel a családdal először összesodort az élet.

A történet nagyon lerövidítve a következő: Él valahol a világ végén és Pécs szélén egy 4 gyerekes család. Elképesztő körülmények között. /És ezt most különösen szeretném kihangsúlyozni !/ ”Természetesen” alkoholista szülőkkel, 23-14-10-9 éves gyerekekkel.  
A 14 éves kislány – aki a négy közül a legértelmesebb, most végezte el a nyolcadik osztályt, szakács tanulónak jelentkezett. Nagyon szeretne elkerülni otthonról, de nem a város egyetlen /nem túl jó hírű/ nevelőotthonába. Tegnap eljött hozzám, kétségbeesve, sírva, hogy nem bírja tovább az otthoni „életet”. Kérte, segítsek neki valahogy, hogy elkerülhessen otthonról.
Nevelőszülőket keresne, akiknek – mint gyermekük – mindenben segítségükre lenne. Egy vágya van, hogy végre emberi körülmények közé kerüljön, nyugodtan tanulhasson. Próbáltam érdeklődni – tudom, nem is olyan egyszerű ez, - bár nem is lehetetlen.
 Egy biztos, ha továbbra is „otthon” marad, ez a gyerek el fog veszni. Abba fogja hagyni a tanulást, vagy el se kezdi, előbb-utóbb meg fog szökni, - márpedig ugye azt mindannyian tudjuk, hogy akkor mi vár rá. Fogalmam nincs, ki téved ide blogot olvasni, de ha valakinek lenne valami épkézláb ötlete, nagyon kérem írjon nekem, amit hálás szívvel előre is köszönök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése