2008. december 16., kedd

Kommentelési problémák

Írtam levelet a blog.hu tulajdonosainak, reklamálva, hogy a régi kommentelőim nem tudnak régi nevükkel belépni. Ha lesz válasz, azt is berakom ide. Addig is olvassátok, amit nekünk, blogtulajdonosoknak írtak az üzenőfalon:


Mint tudjátok, múlt péntek óta nem lehet belépés nélkül kommentelni a Blog.hu blogjain. Mivel ez egy sokakat érintő változás, a héten megpróbáljuk továbbkövetni a hatását.
A kommentelési kedv visszaesése egyelőre nem jelentős, szombaton tíz, vasárnap viszont már csak két százalékkal született kevesebb komment az előző heti értékekhez képest. Természetesen ezek alapján még korai lenne megítélni a helyzetet, de a hét végére már pontosabban látunk.
Mivel sok helyről jeleztétek, hogy aggódtok a kommentelők számának visszaesésétől, külön mérjük azoknak a blogoknak a kommentszámait, ahol eddig lehetett belépés nélkül is hozzászólni, illetve kiemelten figyeljük a kis blogok kommentforgalmát. Ha az aggodalmak beigazolódnak, reagálni fogunk. Természetesen mi sem szeretnénk, hogy csökkenjen a kommentelési kedv, de egyelőre várunk pár napot, hogy jobban lássuk a trendeket.
Addig is, a kommentelés már a héten két új funkcióval bővül:
  • lehet válaszolni konkrét kommentre, a válaszba belekerül a link az eredeti hozzászólásra,
  • lehet figyelni azokat a posztokat, ahova kommenteltünk (ez egy a hozzászólás elküldésekor választható opció) egy oldalon, ahova beömlik minden olyan komment, ami a mi kommentünk után keletkezett egy posztban, kiemelve a direktben nekünk válaszoló hozzászólásokat (ez leírva bonyolultabb, mint majd a felületen lesz.)
Az első változtatás inkább funkcionális, ami a kommentek közötti tájékozódást segíti, a második célja pedig az, hogy a kommentelők aktivitását növeljük - számtalanszor fordul elő, hogy kommentelünk valamit egy blogban, de másnap már nem megyünk vissza megnézni, jött-e rá válasz, ezen segít ez a featúra. Részletek napokon belül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése