2009. december 31., csütörtök

Nem értem a világot /ettől azonban a Föld még forog tovább…/

Utolért az öregkor tipikus betegsége: egyre kevésbé értem a világot. /Ráadásul még gondolkodom, kesergek is rajta/miatta!/ Sokféle példát tudnék most itt felsorolni, de maradjunk a legfrissebbnél, ennél a félresikerült repülőgép robbantásnál, illetve az utána kialakult helyzetnél.

Először is mindenhonnan ez dől. Rádióból, tv-ből, újságokból, internetről. Másodszor folyton azt hallom, hogy ha bevezetnék a scennelő átvizsgálást a reptereken, az a „személyiségi jogok” megsértése lenne. Hirtelenjében nem is tudtam, hogy miféle sértés lehetne egy kvázi röntgenfelvételben - amit akár az sztk-ban is bármikor csinálnak, aminek boldogan és mindenféle tiltakozás nélkül alávetjük magunkat. De aztán ma azt hallottam, hogy így pl. kiderülhetne, hány kg. implantátum teszi lehetővé 50 éves nőknél is a húszas lányka cici-méretét.Hát igazán mondom nem tudtam, sírjak, vagy nevessek. Ez, épp ez, vagy ilyesmi lenne az oka, hogy megakadályozzák emberek százainak pusztulását ? XY modell, aki állítja, hogy már anyukájából is ilyen domborulatokkal bújt elő, most lelepleződne, hogy mégiscsak besegített közben valami ügyes kezű sebész ?

Kétségtelen, olvastam én az Orwell 1984-ét, vagy a múltkorjában már megemlegetett Huxley Szép új világ-át. Mindkettő elég futurisztikus képet nyújt egyfajta jövőről, ahol minden és mindenki kontrolláva van. Tudom, nagyon sokan ezért hőzöngenek pl. a Pécsett /is/ felszerelt köztéri kamerák ellen – mert mindent két oldalról lehet nézni. Egyfelől, talán tényleg csökkenti a rombolás veszélyét, elkaphatóvá és büntethetővé válhatna néhány vadember. Másfelől, /hisz oly sok mindent megéltünk már/ talán abban is lehet picike igazság, hogy tényleg nem lehet tudni, milyen adatodat, mikor, hol, ki, miért használná fel esetleg ellened. /Persze, ha azt hiszed, hogy most még nem teszik, hogy most még nem tudnak rólad szinte semmit, akkor bizony tévedsz!!/ És sajnos hiába mondják, hogy az adatokat/felvételeket X időn belül megsemmisítik. Ha valaki valamit nagyon akar, azt el tudja érni – ebben a velejéig rohadt, korrupt világban. És most nem csak Magyarországról beszélek.
Kaptam Délim-től egy video-ajánlatot. Ezt:

Megnéztem, sőt örömmel néztem, bár már nem az első ilyen, amit látok. És az elzsongító zene közben egyszer csak agyam leghátsó, legsötétebb zugából feltörekedett egy gondolat: mi lenne, ha most az egyik ilyen vidáman éneklő kedves arcú, táncoló fiatal, gatyája szárából kézigránátot húzna elő és a mosolygó, dúdoló közönségbe vágná. Lehetetlen ? Nem, sajnos ez ma már nem lehetetlen.

Ne várjátok, hogy én most itt valami megoldást javasoljak. Mert nincs. Nekem se, másoknak se. Szegény Jézus Krisztus is kevés volt hozzá. Ráadásul őt a végén még keresztre is feszítették…Higgyetek nekem, kell ide az a múltkor-látott videóbeli világvége. Az emberiség nem érdemli meg, hogy ezen a szépséges bolygón éljen !
*************************************************
Ezek után, és/vagy mindezek ellenére, kívánok mindannyiotoknak vidám szilvesztert és boldog új esztendőben jó egészséget, lelketekbe békességet !



*************************************************
Búcsúzóul @x javaslatával egyetértve, én is ajánlom ennek a cikknek elolvasását a csillagászat után érdeklődőknek: http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/12/30/kek_hold_lesz_szilveszterkor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése