2009. december 12., szombat

Net-etikett



Sokféle illemszabály nem érdekel, sokra haragszom, s nem igazán értek egyet vele, de egy, egyetlen egy van, amitől mindig kiborulok. Ez pedig az, hogy ha írok valakinek, - ráadásul kérve, vagy jelezve valamit – akkor attól feltétlen választ várok, s nagyon fel tud háborítani, ha nem reagálnak rá semmi módon.
Nincsenek túl jó tapasztalataim a netes levelezéssel, számát sem tudom azoknak a leveleknek, melyekre sose kaptam választ.
Ez az egész most csak azért jutott eszembe, mert a közelmúltban – véletlenül alakult így – de elég sokfelé írtam levelet.
A METRO-hoz írt levélre adott gyors választ, illetve az ügy megoldását meg is írtam a blogban. Arról nem számoltam be, hogy reklamáltam végre a lapkihordónál is, az utcánkban állandóan szanaszét heverő, szétdobált újsághalmaz miatt. Őszintén szólva, - mint a METRO-s levélben, ebben is volt ici-pici „fenyegetőzés”, mert azt írtam, ha nem történik végre valami, hát majd az érintett újságok kiadóit is tájékoztatni fogom. Hát, hogy most ezért-e, vagy egyébként is kijöttek volna, azt nem tudom, de tény, pár napon belül személyesen keresett fel nem csak a lapterjesztő vezetője, de az a lapkihordó is, aki állítólag itt, ezen a környéken terjeszti ezeket a reklámújságokat. /Zárójelben: bár nekem azt mondta, hogy ő hordja az újságot már 4 éve, de hát én őt életemben nem láttam. Láttam itt középkorú nőt, diáklányt, öregembert két tizenéves tinédzserrel…de ezt a pasast soha. No de mindegy…/
Szóval akiket kicsit „megcsipkedtem”, azok azért rámozdultak a témára.
De………….
De amikor csak annyit kértem, hogy segítsenek megtalálni XY szobrászt, vagy már a szobrásznak címezve alkotása címét, vagy készítése idejét kérdeztem, vagy /ami nagyon bánt/ egy pécsi fotósnak egekbe dicsérve a képeit, azt írtam, milyen jó is lenne, ha a pécsi betlehemekről is csinálna fotókat…egyetlen egy árva sor választ nem kaptam.
Nos, ha valakinek van weblapja, azon van egy cím, akkor vegye már a fáradságot és legalább időnként nézze meg azt a postaládát, s ha csak egy sorban is, de válaszoljon a hozzá érkezett levelekre !! Nem hinném, hogy ez akkora nagy feladat, vagy lehetetlen kérés lenne.

Tudom persze, hogy én meg nevetséges vagyok akkor, amikor minden alkalommal az antikvárium.hu – tól névnapomra küldött képeslapot is megköszönöm. Pedig hát tudom, gép írja azt, nem ember. Mégis.…
Tudni illik, hogy mi illik….
Kép: http://www.fotocommunity.de/search?q=email&index=fotos&options=YToxOntzOjU6InN0YXJ0IjtzOjE6IjgiO30&pos=13&display=17834134



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése