https://ketkes.com/igy-termelhetsz-eleted-vegeig-ujhagymat-nagyon-praktikus-es-egyszeru-modszer/
Az újhagymát a
gyökerével együtt árulják, tudtad hogy ebből a gyökérből újra kinő a hagyma?
Nézd csak milyen könnyű ezt a dolgot megvalósítani:
- Válaszd külön a hagyma
szárát, a hagyma gyökerétől.
- Tedd hagymagyökereket egy befőttesüvegbe és önts rá
annyi vizet, hogy ellepje.
- Majd tedd az üveget az
ablakpárkányra és figyeld, hogy a hagymagyökereken mindig legyen annyi víz
amennyi ellepi.
- Néhány nap múlva
előbújnak a zöld hajtások és rohamosan nőni kezdenek.
- Tartsd még a
gyökereket vízben, legalább hetente egyszer le kell cserélni rajtuk a vizet.
- Amikor a zöld hajtások
elérik a 12 cm hosszúságot, elültetheted a kertben vagy egy cserépben.
Vágd le a számodra
szükséges hagymamennyiséget, de a gyökere maradjon a földben, az elültetett
hagyma továbbra is nőni fog. A hagyma még két év múlva is teremni fog és az íze
is ugyanolyan jó lesz. Miért is csináld ezt? Mert sok pénzt spórolhatsz vele és
mindig friss újhagymához juthatsz.
Én az elmúlt két évben
egyszer sem vásároltam hagymát. A hagyma így mindig kéznél lesz. Ha
cserépbe ülteted és a lakásban tartod, akkor még a hűvösebb időben is lehet
újhagymád.
No, ezt ki kell próbálni !
Majd beszámolok róla, hogy ez igaz-e - mert egyelőre nekem csodának tűnik. Életemben nem hallottam olyasmiről, hogy gyökeréből újra kinő a hagyma....
Elég érdekes, egy próbát megér :)
VálaszTörlésBe fogok számolni az eredményről - ha más nem is kíváncsi rá, csak a magam kedvére, mert engem érdekelnek az ilyen furcsaságok.
TörlésBizony ezt én is kipróbálom! Mindig veszem az újhagymát, pedig ha ez működik, akkor nem kell többet megvennem.
VálaszTörlésAz én kísérletem most van folyamatban, majd beszámolok róla. Sőt van egy másik változatom is....
Törlés1 hét után sem zöldült, cseréltem a vizet 2x is, de olyan penetráns a szaga és a hagymacsutakok szerintem rohadásnak indultak. Kidobtam.
TörlésTe?
Én elsőre kicsit másképp próbálkoztam. A tavalyi, öreg hagymáról lehántottam a "régi" részeket és a megmaradt "új" hagymát tettem vízbe. A vizet naponta cserélem - bár bevallom, nekem kint az udvarban áll, de ez is átkozottul büdös. Gyanítom, azzal a "levágott fejű zöldhagymával" nem fogok kísérletezni. De ez, a régiből hajtatott szépen virul, nő, még ha nem is úgy, mint az, ami a földbe van ültetve. Hogy az íze milyen ? Még nem próbáltam - de meg fogom írni, kiveszek párat belőle és megkóstolom. De nem hinném, hogy ilyesmivel fogok vacakolni - akkor már inkább én is veszek egy csomó "rendes" zöldhagymát.
Törlés