2021. december 16., csütörtök

Madarak, macskák, gondok....

Gondban is vagyok, meg kissé szomorú is...Nagyon szeretem a cicáimat, és örülök, hogy vannak. Tényleg megédesítik az napjaimat, olyan jó, hogy feladatot adnak és simogatni lehet őket.

De a két ördögfióka miatt viszont elmaradtak a madaraim. Ugyanoda tettem ki a madárgolyókat ahol évek óta eddig is voltak, viszont a két cirmos a közeli háztetőről lesi őket, a madarak pedig okosak, nem fognak a macskáktól másfél méteres közelbe leszállni és falatozni. Tettem egy bokorra is madárgolyó tartót, de azt meg vagy nem fedezték még fel, vagy nem tudom, rossz a hely, - de oda nem jön senki. Most itt állok egy halom téli madáreleséggel ... és a madárkáim meg csak sóvárogva nézhetik. Nincs tippem mit tegyek.

A macskák maradnak...



Madáritató (este) 

Hát ebbe sose fog kismadár berepülni....


10 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak a cicáid! Nem tehetnek semmiről, ez a természetük. A madarak előbb utóbb meg fogják találni az elemózsiát, főleg ha már tényleg nem lesz más, amit csipegethetnének.
    Nálunk a kertben vannak cicák, de cinkék és szarkák is. Igaz, itt fönt, a magas fenyőn tanyáznak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reménykedem én is, ha bejön a nagyobb hideg, vagy pláne a hó, akkor talán majd jönnek madarak, a macskák meg inkább bent maradnak a melegben...

      Törlés
  2. Jópofa a cicád úgy néz mint aki azt mondja : na madarak most gyertek itt vagyok:-))
    Madarak ha éhesek biztos felfedezik a másik helyet is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fantasztikus kis jószágok, a "régiek" nem voltak ennyire "aktívak" - ezek megállás nélkül csinálnak valamit, vagy mászkálnak le-fel a kerítésre, a tetőre, meg a csoda tudja hová kirándulnak, mert néha hosszabb időre is eltűnnek.
      Remélem azért jönnek majd madarak, nagyon sok eleséget vettem, idén.

      Törlés
  3. Rég nevettem ilyen jót!Sosem láttam macskát madáretetőben...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom én se. Azóta a madáretető már másutt van - de sajnos így se nagyon merészkednek ide a kis madárkák... Sajnálom, mert rengeteg ennivalójuk van/lenne.

      Törlés
  4. Nagyon aranyosak így játék/vadászat közben. Jó nézni őket. Szerintem is majd jönnek a madarak, még csak most kezdődött a tél, és hideg sincs annyira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben bízom én is és talán ha nagyon hideg lesz a macskák is többet lesznek bent....

      Törlés
    2. Mi lenne ha elvinnéd egy közelít parkba, vagy erdő szélére ahol tudod követni, hogy elfogy-e. Sajnos nálam is ugyanez a helyzet.

      Törlés
    3. Nem kellene messzire vinnem, már gondoltam is rá, a húgomék viszonylag közel laknak és rendszeresen etetnek. Náluk nincs macska, ha nem fogy a megvett madárkaja, elviszem hozzájuk. De azért bizakodom, hogy ha beáll a hideg, vagy a hó, a macskák kevesebbet lesznek kint, a madarak pedig idejönnek....

      Törlés