2022. július 19., kedd

Padlón vagyok....

Rosszul vagyok, hányingerem van és összeszorult a gyomrom...mindegyikre van okom...és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy "ne aggódjak, minden rendben lesz/van".
Végülis teljesen jogos, hogy az Isten - ha ugyan van, mert mostanában erősen kételkedem létében - szóval jogos, hogy ránk-küldi a pokol tüzét, a szó valódi és átvitt érelmében is - égjünk el itt a Földön ! Megszolgáltuk, megérdemeltük.

(De az állatok.... ????)

Nincs, sosem volt igazság...

Szar az élet. Meglehet, abbahagyom a blogolást, mert meg kell próbáljam az erőimet a saját életben-maradásomra összpontosítani.
Bár sok értelmét nem látom.

Egyszer régen, amikor barlangos „felfedező” voltam és először léptem olyan helyre, ahol előttem csak a szél, meg a víz járt, a sáros földön egy letört cseppkődarabot találtam. Nem lett volna szabad/szükséges – mégis elhoztam. Évtizedek óta őrizgetem, s vele együtt azt az érzést, amit ott, akkor éreztem.
Senki vagyok és semmi a világmindenség számára – akármilyen büszkeség is tölt el, mert most hirtelen „felfedező” lettem – de itt lent, a nyirkos, ismeretlen sötétben nem vagyok több, mint a zseblámpám fényében tovatűnő leheletem párája.

Kár volt akkor feljönni….


Úgy tűnhet alább másról van szó…pedig nem….

https://kaposvarmost.hu/ 2017. 11. 14
A világ több mint 15 ezer tudósa írt aggódó levelet a Föld állapotáról - tudósított a The Independent online kiadása.
Az "emberiségnek szóló levél" egy 25 ével ezelőtti figyelmeztető üzenet frissített változata. Az elsőt a Union of Concerned Scientists (Aggódó Tudósok Szövetsége) küldte, mintegy 1700-an írták alá.

A szakértők szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint 1992-ben volt: szinte minden probléma, amelyet az első levél említett, súlyosbodott azóta.
Továbbra is alapvető fenyegetés, hogy a gyorsan növő populáció féktelenül éli fel a korlátozott forrásokat, a tudomány, a média és mások sem tesznek eleget ellene - figyelmeztetnek a levélben.
Ha a világ nem cselekszik sürgősen, a biológiai sokszínűséget katasztrofális veszteség, az emberiséget elmondhatatlan szenvedés sújtja a tudósok szerint.
Egyedül az ózonrétegen keletkezett lyuk javult az első üzenet írása óta, ami a levélírók szerint jó példa arra, hogy mi történhet, ha határozottan cselekszünk.
Hamarosan túl késő lesz, hogy megváltoztassuk a bukás felé vezető út irányát, az időből lassan kifutunk"- írták.

A levél kiemeli a környezeti csapások sorát, a klímaváltozást, az erdőirtást, a fajok tömeges kihalását, az óceánok "halott zónáit", az ivóvízhez jutás nehézségeit.
A BioSciences című online lapban megjelent levelet író tudósok vezetője, William Ripple amerikai ökológus, az Oregoni Állami Egyetem kutatója szerint az emberiség most kapott egy második figyelmeztetést.
Az emberiség nem teszi meg a sürgős lépéseket: nem fékezi meg a populáció növekedését, nem csökkenti az üvegházhatású gázokat, nem ösztönzi a megújuló energiaforrások használatát, nem védelmezi az élőhelyeket, nem állítja meg az állatvilág pusztulását, nem korlátozza az invazív fajokat, hogy megóvja a Föld veszélybe sodort bioszféráját"

Az első figyelmeztetést aláíró tudósok, köztük a világ Nobel-díjasainak többsége amellett érveltek, hogy az emberi tevékenység hatásai valószínűleg "határtalan emberi nyomorúsághoz" vezetnek.

A második figyelmeztetést, melyet nyílt levélként, "véleménycikk" formájában tettek közzé, 184 ország 15 364 tudósa támogatta aláírásával.

A szerzők állami hivatalok, civil szervezetek és kutatók adatai alapján figyelmeztettek arra, hogy a környezetet érő hatások valószínűleg "lényegi és visszafordíthatatlan" károkat okoznak a Földnek.

Azt reméljük, levelünk nyilvános vitákat lobbant lángra a világ klímájáról és természet védelméről" - hangsúlyozta Ripple, aki kollégáival új, független szervezetet hozott létre, a Világ Tudósainak Szövetségét (Alliance of World Scientists), hogy hangot adjon aggodalmainak a környezet védelméről és az emberiség sorsáról.


https://444.hu 2022/07/18/
Választanunk kell: Kollektív cselekvés vagy kollektív öngyilkosság. A döntés a kezünkben van. Ezt mondta a klímapolitikával foglalkozó miniszterek nemzetközi találkozóján, Berlinben António Guterres. Az ENSZ főtitkára hangsúlyozta, hogy nincs olyan nemzet a világon, amely immunis lenne a klímakatasztrófára, az emberiség fele pedig már most is veszélyzónában van: áradások, szárazság, extrém viharok vagy hőhullámok fenyegetik őket.

Gutteres beszéde nem is lehetne aktuálisabb, Európa nyugati részét ugyanis rég nem látott hőhullám fenyegeti. Angliában kedden várhatóan 40 Celsius fok fölé megy majd a hőmérséklet, így megdől az országos melegrekord, a kormány pedig a hőség miatt elrendelte a vörös riasztást, amire még nem volt példa. Franciaországban "hőségapokalipszisre" figyelmeztetnek, az ország délnyugati részén, valamint Spanyolországban és Portugáliában erdőtüzek pusztítanak, több mint 16 ezer embert kényszerítve arra, hogy elhagyja otthonát. De a világ más részein is érezni a klímaváltozás pusztítását: Indiában is hőhullám teszi élhetetlenné a városokat, Kelet-Afrikában szárazság miatt fenyeget az éhezés, Dél-Amerikában pedig a Machu Pichut is fenyegetik a tüzek.

Berlinben 40 ország miniszterei gyűltek össze a Petersberg Climate Dialogue nevű eseményre, amelynek részben az a feladata, hogy előkészítse az ENSZ idén novemberben Egyiptomban tartandó 27. COP klímacsúcsát. Az egész világot sújtó energiaválság miatt viszont egyre csökken az esélye annak, hogy a klímacsúcsig sikerül megállapodni azokról a lépésekről, amelyekkel teljesíthető lenne a globális klímapolitikai folyamat célja, vagyis hogy legfeljebb 1,5 fokkal növekedjen a Föld átlaghőmérséklete az ipari forradalom előtti szinthez képest. (Guardian)

A fenti két cikk a világ és ezen belül Magyarország politikájáról szól. Az alábbi cikkben - amit ugyancsak elolvasásra ajánlok - másféle lehetőség is rejtőzhet:
...és folytathatnám a netről leszedett jóslatokat hosszasan...

Mondom:megérdemeljük, hogy a Föld ledobjon magáról bennünket és megpróbálja újrakezdeni - nélkülünk......




13 megjegyzés:

  1. Ne Istent hibáztasd, magad irod hogy megszolgáltuk,megérdemeljük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van...Nagyon el vagyok keseredve és teljesen reménytelennek látom a helyzetet....

      Törlés
  2. Mindig elő-elő jönnek a sokkoló hírek sajnos! A szakértők leírják az emberekben félelmet keltenek, nehogy már kicsit jól érezzük magunkat az amúgy is problémás életünkben:) Az elkövetkező napokban inkább csak egyszerűbb dolgokkal foglalkozzál fotókat régen készítettél cicáidról!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, olyan nehéz annak, aki egyedül (önmagával és a gondolataival)van, saját hajánál fogva kell, hogy kihúzza magát a lelki gödrökből. Valahogy mégse szeretnék még meghalni, csak kimászom majd ebből is...
      De ettől, s mindentől függetlenül a kedves, megértő szó sokat segít - és köszönöm !

      Törlés
    2. Azért nem kell ennyire elkeseredni, a mi idönkben még nem lesz világvége. Száz évet azonban én sem jósolok. TV és Internet böjtöt vezess be egy idöre, nem döl össze a világ még ettöl.
      Csak positiv dolgokat tegyél blogodba, mindenki örül veled együtt és meglátod megváltozik körülötted a világ. A háború okozta infláció mondenkit érint a világban. Magyarok még viszonylag jól állnak. Gáz van és úgy néz ki lesz tovâbbra is. A németek és többi európaiak félnek a téltöl. Hallgasd a német hireket, milyen hajmeresztö ötleteik vannak az energia spórolásra. Magam sem akarom hinni. Fel a fejjel Aranyoska,
      „Lesz még tavasz a mi utcánkban.“
      Keresztes pókjaid is visszatérnek.

      Törlés
    3. Nem az első eset lenne, hogy egy bejegyzést - a dühöm, tehetetlenségem kiírása után -- törlök. Mert mi értelme van ? (mármint azon kívül, hogy kieresztem vele a gőzt a fejemből) ? Változtatni úgyse tudok semmin...
      De amikor bárhová nézel, csak a bajok jönnek szembe veled - akkor olyan nehéz ezeknek hátat fordítani és valami szépet keresni,.. Márpedig máshogy azt hiszem nem lehet/nem tudok élni. Teljesen felőrölt ez a két nap, a gondolataim, a közben olvasott dolgok - s mit értem el vele ? Semmit...
      Nos, igyekezni fogok "megemberelni magam" - és ebből a kátyúból, amibe végülis önként léptem - kikászálódni...
      Neked is köszönöm a bíztató sorokat !!!

      Törlés
    4. A média, ezt teszi veled, sokakkal a média. (Egy kavics)

      Törlés
    5. De honnan máshonnan szerezz infókat ? Újság, rádió, tévé mind hazudik, a Jóisten meg sehol...nincs kitől kérdezni, nincs kit számon-kérni. És ez nem csak rám vonatkozik gyanítom sokan éreznek így. Akkor egymással miképp beszélgessünk ? Mint két vak és süket ember ???

      Törlés
    6. Nem könnyű kiszűrni (nekem sem megy mindig). Szerencsére van bennem egy "kapcsoló", ami bizonyos időközönként kikapcsol. Másként tán nem menne, már elvesztem volna, a hazug fonalak közt gubancolnék. Természetesen nem azt írtam, hogy ne beszélgessünk egymással, a tömeg média megszűrésére értettem a soraimat.

      Törlés
    7. Őszintén szólva vénségemre szerettem volna gondtalanabb, könnyebb életet, napokat. És persze, tudom, hogy hol van az én bajom az éhező afrikaiak bajához képest... De mégiscsak nekikeseredem néha és elvesztem az életkedvemet.
      Nagy ajándéknak tartom, hogy képes vagyok a nehéz, fájdalmas, rossz gondolataimat leírni - és kapok tőletek - olvasóktól - annyi vigasztalást, ami aztán segít kilépni ebből az ördögi körből és (ugyan egyre nehezebben és lassabban), de azért megyek tovább az utamon.
      Amit kijelöltek 77 éve....

      Törlés
  3. Éva gondolataihoz csatlakoznék, próbálj pozitív dogokra gondolni, ami egy kis örömet is tud adni. Sajnos nagyon sok elszomorító, vészjósló dolog történik a világban, de ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára.....
    A cicákról én is szívesen látnék képeket, nagyon aranyosak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is azt tudom írni, mint Eisvogelnek: igyekezni fogok a fentinél kellemesebb témákat keresni és közreadni. Mindenkinek elég a maga baja - miért kellene még az enyémeket is cipelnie ???

      Törlés
  4. N Katalin nem tudott kommentelni, elolvasásra ajánlotta ezt a cikket (Magyarra fordítható):
    Szerinte érdemes elolvasni:, ha érdekelnek az összefüggések:
    https://www.rubikon.news/artikel/staatsstreich-der-globalfaschisten
    Nos az én véleményem: elég kemény és elgondolkodtató dolgokat írnak a cikkben - de kicsinek érzem magam ahhoz, hogy valóságtartalmukat ellenőrizni tudjam - de nem tartom teljesen lehetetlennek...

    VálaszTörlés