2022. július 3., vasárnap

Légyriasztó

Hogy mik vannak !!!!!

https://nyugdijasok.hu/senki-nem-tudja-miert-de-mukodik-igy-uzd-el-a-legyeket-67397

Egy kis víz és pár pénzérme kell csak hozzá.
Töltsük meg a zacskót félig vízzel, tehetünk bele pár pénzérmét, majd kötözzük be madzaggal, és tegyük olyan helyre, ahol a legyek járnak.
Lehet, hogy a vízben megcsillanó pénzérmék zavarják meg a legyek bonyolult látását. Nem tudni. Az biztos: egy ilyen ajtón nem megy be a légy, így nyugodtan nyitva lehet hagyni.
Ha kertben vagy a teraszon üldögélsz, és szeretnéd távol tartani a legyeket, akkor is jusson eszedbe ez a módszer. Ha a szabadban eszel, a tegyél egy zacskót az asztalra. Meglátod: egy legyet sem kell hessegetned!


Kiakasztottam... Igaz, még csak rövid ideig tartó próbának vetettem alá - mert kintről inkább a meleg jön be,  mint valami légy-féle - de tény, eddig senki zümmögő nem jelentkezett...
Érthetetlen...

(Csak zárójelben: nagyon szeretném tudni, ki talál ki ilyesmiket ????) 

És hogy valami szép is kerüljön ide, néhány kép a kertemből/ről: 










14 megjegyzés:

  1. A légyriasztód kicsit elgondolkodtató hogy miért kerülné ki a légy de ha működik akkor megért egy próbát! A kerted csodás, pedig írtad már hogy kicsi de hogy ennyi szépség elfér benne nem gondoltam volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok a "légyriasztó" működésére. Ma - bár nem volt egész nap nyitva az ajtó - de egyetlen légy se járt erre...Nem igazán értem...
      A kertecském zsúfolt, minden egymás hegyén hátán - de én annyira szeretem ! És állandóan van virág, ami nyílik.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Szeretem őket - így ebben a dzsungeles formában. Sosem volt olyan igazi "megtervezett" kertem - bár hát hogy is lehetne 2 m2-en ???

      Törlés
  3. Arra lennék csak kiváncsi, hogyan figyelték ezt meg? Hosszú távon is müködik, vagy csak véletlen müve?

    A virágfotóidat mindig csodálom és köszönöm. Az elcsipett méhecske a virágon nagyon jól sikerült, dijjat érdemel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kíváncsi vagyok arra, hogy ez most akkor tényleg működik, vagy hogy tegnap meg ma nem járt volna amúgy se légy errefelé ??? Nem értem...De azt se, miképp jut ilyesmi valakinek az eszébe ???
      Néha tényleg van egy-egy jól sikerült virágfotó - kár, hogy lepkék, bogarak kevesen járnak erre....

      Törlés
  4. Ismerem ezt a módszert.Régen az istállóajtókra akasztottak vizes zacskót,de pénzérme nélkül.Nem tudom,mi a célja a pénznek,de anélkül is működik.Nálam nincs rá szükség,mindenhol szúnyogháló van.Ajtókon,ablakokon.Soha nincs légy nálam.
    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Soha nem hallottam ilyenről - igaz, istállónk se volt....de működik.
      Csak tudnám, miért ???

      Törlés
  5. Ez a légyriadztó nagyon jó ötlet, és hogy működik, az a legjobb benne. Így hogy már kipróbáltad és nem jöttek be a legyek, már bizonyít valamit.
    A kerted csodás, hangulatos, biztos sokat dolgozol érte.
    Mi is otthon voltunk Apukámnál az elmúlt napokban, 10 napot. Mi is sokat segítettünk a kertben, mert munka mindig van 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a légyriasztós dolog teljesen érthetetlen számomra - pedig működik...A picurka kertemet nagyon szeretem. Lehet rá mondani, hogy "dzsungeles" - de mindig nyílik valami virág és én szeretem így..Kétségtelen - ezt is mondta már valaki, hogy folyton önözni kell...igen...nekem ez a luxusom (meg a macskák, meg az autóm - de hát más aztán már tényleg nem nagyon van...)

      Törlés
  6. Hogy tudtad ilyen frissen megorizni a kertedet? Nálam a nap égeti a viragjaim szenvednek. Minden szenved. Egyedül az árnyék liliom szép . Na meg a büdöske

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint mindennek, ennek is ára van. Az udvar igen kicsi, fölötte ki van feszítve egy "vitorla" /leselejtezett régi függöny) - ami a tűző napot azért megszűri - és keményen fizetem a 700 Ft/m-3 es vízdíjat...- csapadékvíz gyűjtésre nincs lehetőségem. MINDEN nap locsolok és nem kannával, hanem tömlővel...tudom, luxus, de más luxusom (leszámítva az autót és a macskákat tényleg nincs,.)

      Törlés
  7. Ez nagyon jó ötlet, sosem hallottam, ki fogom próbálni! Szépek a növényeid! Az ötödik képen bíbor nebántsvirágaid vannak? (Egy kavics)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://aranyosfodorka.blogspot.com/2022/07/kozbejonnek-dolgok-esemenyek.html
      sajnos ez a vizes-zacskós dolog nem 100 %-os......
      A rózsaszín az zefír virág.

      Törlés