2022. július 10., vasárnap

(Közbejönnek dolgok, események...

(Közbejönnek dolgok, események...és az idő meg  múlik, a bosszúság és keserűség növexik az emberben, legszívesebben abbahagyna mindent, akár néha az életet is - annyira elég már a kudarcokból,  a keserűségből, a kilátástalanságból...és akkor azt nem szívesen döntöm mások nyakába. De egyedül meg minden teher nagyon nehéz, pláne egy öreg embernek. Na, mindegy, próbálok úgy csinálni mintha minden rendben lenne - pedig dehogy...)

Persze nem tudok a lelombozó napok után vidám és pozitív dolgokat írni, pl. meg kell írjam, hogy a légyfogó vizes zacskó nem működik és a hűtőben vízben tartott citrom rohadni kezdett... - nem mintha ezekkel az infókkal az ország-világ gazdasági, netán politikai helyzete bármit is változna, avagy ez lenne jelenleg a legnagyobb problémám  - de tény.
Mint ahogy tény az is, hogy az árak versenyautókat vásároltak és 250 km/órás sebességgel kezdtek el az ég felé rohanni - dacára, hogy mindenki tudja, ha egy versenyautó az ég felé kezd rohanni, akkor előbb utóbb leesik - és ráadásul a pilóta élete is kockára van téve.
Nyári szezonban pl. 12,5 dk málnát 900.- Ft-ért vettem a T-ban (egy betegnek). https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004003330681

Fekszem reggel az ágyban és gondolkodom, érdemes-e felkelnem, aztán valahonnan (?) mégiscsak érkezik egy kis erő (vagy fenéken-billentés?) és mégiscsak kimászok, mosdok, felöltözök, felcsatolom a km-számláló órámat...na ezt elmondom mert ez legalább jó hír. Igaz, 3000.- Ft-omba került, de olyan régóta vágytam rá, hogy gondoltam, most amikor a csillagos egekbe fog emelkedni a holnap ideérő megemelt nyugdíjam, hát csak vehetek így közel a véghez valami olyasmit, aminek örülök. Szóval vettem ezt a kínai lépés-számlálót:

https://www.sportjatekshop.hu/

Nagyon egyszerű, buta öregasszonyok (én) is tudják kezelni. Reggel felerősíted valahová magadra, este megmutatja hányat léptél, ezt szorzod a lépésed hosszával és máris megvan a napi km-ed...lehet hogy butaság, meg felesleges, de az elmúlt időben nekem nem jutott nagyobb öröm, mint ez.....  Amúgy meglepődtem, mert volt nap, amikor majdnem 9 km-t járkáltam ide-oda....Nem, nem kirándultam, csak úgy mentem a dolgaimat intézni. 
Nos, úgy gondolom mára, vagy "folytatásképp" elég is ennyi belőlem, meg a bajaimból.  (Mielőtt megérkezik az ismerősöm kioktató levele, hogy ezeket mégse kellet volna, stb.stb.stb...)
Mindegy. Leírtam. Vállalom.


4 megjegyzés:

  1. Bosszúságból sajnos jut minden napra... nem gondoltam volna, hogy a légyfogó és a citrom dolog sem működik....
    A lépés számláló jó dolog, Apukám is már régóta vágyott rá. Aztán kapott egyet, ami nem nagyon működött. De ez a 9 km jó sok gyaloglás, ami jó, gondolom te sem hitted volna előtte. Nem hiába, sok kicsi sokra megy 😄.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A légyfogó eredménytelensége bosszant, mert nagyon tetszett az ötlet - de hát...nem működik.A lépésszámláló "eredménye" meglepett, mert nem kirándulni voltam, viszont igaz, elég "sűrű" volt a napom - de nem gondoltam volna, hogy az ennyi km.

      Törlés
  2. Fel a fejjel aranyos fodorka csak pozitívan ! Ne mérgelődjél a jövő héten megint itt a forróság vigyázzál magadra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hej, Éva, mindig van valami, ami megkeseríti az ember szája-ízét...és hát igen, ráadásul visszajön a meleg. Nem baj, bezárkózom napközben, és várom, hogy elmúljon a nyár...előbb-utóbb csak ősz lesz....

      Törlés