2022. július 20., szerda

Állati ....

Egy aprócska hír-részlet (nem tudom, jobb-e, mint a tegnapi gondolataim...):

A pécsi állatkert új belépői:
Felnőtt: 3 500 Ft /Diák/
Nyugdíjas: 2 500 Ft
Gyermek (3-14 éves korig): 2 300 Ft
Kisgyermek (0-3 éves korig): 150 Ft
Támogatói jegy: 4 400 Ft

https://www.orszagjaro.net/pecsi-allatkert/

Fogalmam nincs, mennyi volt a belépő, és azt se tudom, hogy egy 2 gyerekes családnak csak a belépőre 10 ezer Ft-nál több jut-e ? De nem is érdekel. Csak olvastam és leírtam a hírt.

Egyébként is, naponta felteszem magamnak a kérdést, hát hol élek én ? Miért lepődöm meg az  egy gombóc fagyi 500 forintján, vagy a horror-árú lángoson ?

Mondhatod: hát mégis mit gondolok én ? Hiszen semmi se olcsó. De én állatkertet a tévében, vagy az utcán ingyen is láthatok - nem fogok ennyit fizetni érte, az biztos...
O.K. fagyit se kell enni, lángost meg tudok sütni... De egyszerűen képtelen vagyok az árakat követni/megérteni/elfogadni.
(Hja és ha csak az árakkal lennék így...) 

Nem mintha bármin is változtatna az én morgolódásom, "csak úgy" leírtam....mert egyelőre nem találtam semmi igazán jó hírt...sőt, mondhatnám, hogy ez talán még a kevésbé rosszak közül egy....

Különben éjjel kétszer is kimentem, én nem láttam semmi északi fényt (amiről tegnap írtam) - lehet, hogy ide hozzánk az se jön el.
Igaza van.

6 megjegyzés:

  1. Minden napra jut számomra is amit ledöbbenek. Tegnap a strandbelépő árakat láttam amit nem is tudom egy nagycsalád hogy tudja megfizetni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép lassan és csendesen, mint csiga a házába, visszavonulunk - tekintve, hogy nincs más választásunk.

      Törlés
  2. Az eszéki állatkert még vonatjeggyel együtt is olcsóbb...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért érdekelne, miképp alakul a látogatottság... és azért azon elgondolkodtam, hogy mitől, miért lesz egy belépőjegy ára ennyi ?.... Több húst kapnak majd az oroszlánok ?

      Törlés
    2. Nem, de drágább az ellátásuk (étel, gyógyszer, ápolók, takarítás, stb.) Személy szerint örülnék neki, ha nem lenne egy állatkert sem. Börtönbe zárás mutogatással, pénzért. ehhez is van jogunk... :-( (Egy kavics)

      Törlés
    3. Na ez a jó válasz....én se szeretem az állatkerteket. Inkább a kihalással fenyegetetteknek valamiféle rezervátumot kellene létesíteni - na de ez az a téma, amire azt mondják: álmodik a nyomor.... Ilyen sose lesz. Sajnos....

      Törlés