2022. július 20., szerda

És nem és nem és nem tanulunk...

Vége lesz, vége kell legyen a világnak, ha így haladunk...

"2022 júniusában és júliusában is hőhullámok sújtották Európát, Észak-Afrikát, a Közel-Keletet és Ázsiát, több helyen rekordokat döntögetve 40 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Július 13-án a bolygónk földfelszíni levegő-hőmérséklete nagyjából így nézett ki a NASA Földfigyelő szolgálata szerint:


Minél sötétebb a vörös, annál magasabb a hőmérséklet: a szinte feketébe hajló vörös már a 45 fok feletti értékeket mutatja.

A NASA egyik vezetője szerint mindez „újabb egyértelmű jele annak, hogy az üvegházhatású gázok emberi tevékenységből származó kibocsátása olyan időjárási szélsőségeket okoz, amelyek hatással vannak az életkörülményeinkre”.

A hőhullámok miatt Európában tüzek is keletkeztek, például Portugáliában, Franciaországban, Spanyolországban vagy épp Horvátországban.

A jövőben Magyarországon is egyre több hőhullámos napra számíthatunk, ami a halálos áldozatok számának növekedésével is jár. Minderről itt írtunk bővebben.

Tavaly nyáron jelent meg nemzetközi klímatudósok, az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) tagjainak egy tanulmánya, amiben azt írták, az emberiség romboló hatása a klímára „ténykérdés”, és szerintük kétségtelen, hogy az ember hatása miatt melegedett az atmoszféra, az óceánok és a földek, és valószínűleg sok régióban egyre több tűz lesz."


https://telex.hu/tudomany/2022/07/16/hohullam-kanikula-meleg-bolygo-fold



4 megjegyzés:

  1. file:///C:/Users/agnes/Downloads/Szeretn%C3%A9k......jpg

    Elküldöm ezt neked, mert nagyon aranyos és vigasztaló. Remélem meg tudod nézni, kicsit aggódom, hogy nem jó megoldást találtam a beillesztésre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jpg. formátumot a kommentbe nem lehet megjeleníteni - de nem baj - már maga a kedvesség is jólesett, köszönöm !

      Törlés
  2. Ha visszatekintesz öreg bolygónk életútjára, akkor látni fogod, hogy ciklikusan (szinte mindenben ez van) mindig is voltak felmelegedések meg jégkorszakok. Mit kellene ebből tanulnunk..? Pl. azt, hogy ne ostorozzuk már magunkat ezért, hogy ne engedjük bemagyarázni bennünket irányítóktól, hogy mi vagyunk a hibásak. Ez ugyanis a cél, és elég jól haladunk ezen irányba is... :-( (Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nekünk mindent meg szabad tennünk!) (Egy kavics)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azért az gondolom, hogy a jelenlegi változásokban "benne vagyunk" mi, modern emberek is. A svábbogárnál erőszakosabb szaporodásunkkal és a nemtudokpéldátmondani telhetetlenségünkkel...

      Törlés