2023. január 14., szombat

Ki kell bírni

Amikor az ember gyenge, ösztönösen keres valamit, amibe kapaszkodhat…Legalábbis ha még élni akar…A kapaszkodók sokfélék lehetnek,  az én esetemben elsősorban a természet, a hegyek, erdők, virágok ilyenek. Szombaton végre jó idő volt, (január 14-hez képest túl jó is) de most nem bántam – és végre a barátnőmmel felmentem kedvenc helyemre a Lapisra. Nem tudnám megmagyarázni, miért olyan fontos és erőt-adó ez a helyszín nekem – de az, ki van már próbálva, garantáltan segít….

Most is ezt történt. Hoztam haza képeket, köveket és erőt, a rám váró napokhoz…

Tudom, hogy nem jó jel január 14-én a hóvirág, a teljesen kinyílt illatos hunyor, de engem most mégis megvigasztalt a látványuk. Az élet megy tovább, nem áll meg. Történjen bármi, szomorú esemény, vagy globális felmelegedés… Ha élni akarsz, tetszik, vagy se, alkalmazkodni kell….


A hunyorok már teljes pompában virítanak...


Ez utóbbi kettőt már megrágták az enyhe tél miatt életben maradt ilyen-olyan hernyók, vagy nemtudommik...



Hóvirág még kevés van - de van...



Szúrós csodabogyó - idén több termés-gömböcskével, mint tavaly....


Napozik a katica és a bodobács. Ilyen a békés egymás mellett élés.


Ő ott maradt, habár szép kő....

... a mosolygó orrszarvút pedig hazahoztam....(remélem látod ....)

Aki olvassa a blogomat, emlékezhet ezekre a különös, mélykék, bársonyos fagombákra...még megvannak.

Hamar kezdenek nőni az árnyak...hiába, még csak január van.



8 megjegyzés:

  1. Szép kirándulásotok volt! Szerintem is túl korán nyílnak a virágok, de hát ők már azt hiszik hogy itt a tavasz. Ennek sajnos még lehet böjtje is.... Mindenesetre nagyon szépek a virágok és a kövek is.
    Nálunk is szépen sütött a nap tegnap, de reggel sokáig köd volt, így nem mentünk sehova. És előtte egész éjjel esett, biztos nagy sár is volt. De az előző héten tettünk egy rövid kirándulást itt a közelünkben a Hármashatár-hegyen, jó volt kicsit kimozdulni a szobából....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, én is tartok egy hirtelen hideg-betöréstől - ámbár február végéig az előrejelzés semmi "komoly" telet nem jelez. Én nem bánom, de a természetnek ez semmi esetre nem jó. Pláne nem lesz az, ha majd márciusban jön hó, fagy, nagy hideg....

      Törlés
  2. Tényleg nem jeleznek semmi komoly hideget a meteorológusok. Pedig egy picit csipős hideg jól esne, írom én, aki pedig fázós vagyok. Sajnálom, hogy nincs már tél piciny hazánkban. Városi viszonyok között meg semmi nem marad, ha esne kicsit a hó, akkor sem. Kolléganőm is mondta a múlt héten, hogy a kertjében kibújt a hóvirág.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy unalmas és lassan "elcsépeltté" válik, de egészen biztos vagyok benne, hogy ez a fajta klímaváltozás nem fog jót hozni nekünk - legalábbis hosszú távon... Elképzelem Pécset, mint a Szaharát...de jó, hogy nem élem meg....

      Törlés
  3. Sajnos a téliességnek még csak nyoma sincs. Hetek óta egy kora tavaszi időjárás uralkodik. Persze nekünk kellemes, de ennek számtalan hatása lesz, persze csak rossz irányban. És nem fog megjönni a tél, pontosabban meg fog jönni, márciusban, sőt még áprilisban is. Így megy ez már 5-10 éve, és mindig erősebben. Sajnos... Amúgy jól tetted, hogy kimentél a természetbe. Az mindig megoldás a testi, lelki bajokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony nem lehetetlen, hogy majd áprilisban lesz hóvihar és jeges út - és közben ami addig kibújt, az elfagy, tönkremegy...szomorúan gondolok az efféle jövőre....
      Kint pedig valóban nagyon jó volt. Tudom én, többet kellene mennem...de hát...
      No, majd próbálkozom....

      Törlés
  4. A hideg már itt jár nálunk 1000 km- re töletek nyugaton, gondolom napok kérdése és ott van nálatok is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dacára, hogy a havas idő nekem bezártságot jelentene, nem bánnám, ha jönne, mert itt az ideje és a természetnek szüksége lenne rá. De ahogy a közeli napok előrejelzését néztem, erre nincs túl nagy esélyünk.

      Törlés