2023. január 30., hétfő

Máriakéménd várja a látogatókat !

Tavasztól újra igénybe vehető a máriakéméndi zarándokszállás és a táborhely

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a máriakéméndi zarándokszállást 2023. április 15-től újra lesz lehetőség igénybe venni. Iskolai és cserkészcsoportoknak, valamint felnőtt csoportok részére van lehetőség több napos táborozásra a máriakéméndi kegyhelyen. A 2 hektáros terület, a templom parkja rendelkezésre áll, akár sátrazás formájában, akár a zarándokház használatával. A helyszín turistacsoportok, baráti közösségek, de akár egy család számára is ideális.

A terület közelében forrás és patak is van. A kegytemplom autóbusszal is megközelíthető, autóbusz-megálló a templom előtt is van, ahol a menetrend szerinti járatok megállnak. Pécsről, Pécsváradról, Mohácsról és Szederkényből is közlekednek erre járatok. A templomhoz több turista- és zarándokút (Mária út, Szent Márton út) is érkezik vagy vezet tovább a Baranyai-dombság szép kirándulóhelyei felé. Összesen 160 km hosszan lehet jelzett és felfestett utakon gyalogtúrázni, de a Karasica-völgye, a Pécsváradra vezető út és a környék településeit összekötő utak kerékpározásra is alkalmasak. A máriakéméndi Vár-hegy és a kiépített Törökvári-pihenő is kedvelt célpont a gyalogtúrázók körében. A Baranyai-dombság kerékpározásra is kiváló alkalmat nyújt, a térségben több kiépített kerékpárút van pl. Olasz, Szederkény, Bóly, Villány vagy Mohács felé.

A környékben több kiemelkedő turisztikai attrakció is működik, mint pl. a pécsváradi vár, a Mecsek legmagasabb pontján, a Zengőn található kilátó, az Óbányai-völgy a Pisztrángos-tavakkal, a Ferde-vízeséssel, a Csepegő-sziklával, a bólyi kastélypark, a Batthyány-Montenuovo mauzóleum, a mohácsi Nemzeti Emlékpark, a mohácsi termálfürdő vagy éppen Villány, ahol a híres pincesoron kiváló borkóstolón vehetnek részt az érdeklődők.

A máriakéméndi búcsújáró kegyhely kedvelt a katolikus közösségek körében is. Amikor nincs nagyobb gyerek csoportunk, szívesen látjuk az egyéni zarándokokat, a baráti társaságokat és a kirándulókat is, akik a helyszínen szeretnék szabadidejüket eltölteni. A szálláshely udvarán van lehetőség bográcsos főzésre és szalonnasütésre is. Az étkezés önellátós formában történik, a konyhában lehet főzni, de rendelni is lehet ételt a közelből kiszállítással. Ehhez tudunk tippeket is adni.

Amit még biztosítani tudunk:
- konyhai felszerelések (tányérok, evőeszközök, poharak, edények a főzéshez)
- főzési lehetőség a konyhában
- bográcsozás lehetősége az udvaron
- programokhoz sörpadok és asztalok kihelyezése az udvarra

Kegyhelyünknél a közösségi tér április 15-től október 15-éig vehető igénybe. Az igényeket az érdeklődők Biki Endre Gábor gondnoknál jelezhetik a 06-30-452-4579-es telefonszámon vagy a biki.endre.gabor(kukac)gmail.com e-mail címen. Az alábbiakban ízelítőnek következzen néhány fotó a kegyhelyről, a szállás- és a táborhelyről. 


















2 megjegyzés:

  1. Mi már voltunk ott tavaly táborozni. Csodaszép hely, és gyönyörűen felújították. A templom körüli szép nagy árnyas parkban nagyon kellemes eltölteni pár napot.

    VálaszTörlés