2023. február 5., vasárnap

Az amolit irizáló szerves ásvány

Vén vagyok, mint az országút, mégis annyira tudok örülni annak, ha "felfedezek" valamit (amit aztán ki tudja mikor itt kell hagynom...de sebaj...). Érdekel régóta a geológia, a kövek - ezt, aki nézi a blogomat, tudhatja. Mégis érnek meglepetések. A hivatkozott cikk "gépi fordítás" de azért így is érthető. Sosem hallottam eddig, hogy létezik AMOLIT .... nos most már tudom.

https://gliding.ru/hu/ammolit-raduzhnyi-organicheskii-mineral-ammolit-magicheskie-svoistva/

Csodaszépek ! Ugye ?



Egyébként, ha érdekel és akarsz szépséges ásványokat látni, nézz be erre az oldalra:
https://www.facebook.com/GeologyWonders


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! Mi is nagyon szeretjük a köveket, ásványokat, csigákat, kagylókat, vadvirágokat.... bár ezek közül csak kevésnek tudjuk a nevét.
    Ilyet ne mondj, hogy "Vén vagyok, mint az országút", mert ne vagy az! Aztán hogy mikor hagyunk itt mindent, szerencsére nem tudjuk, és ez sajnos nem is mindig életkortól függ. Több ismerősömnek 20-as és 30-as és 40-es éveiben fejeződött már be itteni léte, de bízni és reménykedni kell, hogy nekünk még kijár ez és az....

    VálaszTörlés
  2. Én se vagyok nagy "tudor" - de rendkívüli módon szeretem őket. 46 bejegyzésem van "Kövek" témában, ott látható sok a gyűjteményem maradékából, mert az igazán értékeseket Bp-re egy múzeumnak ajándékoztam.
    A korom ? Bizony a 78 az nem "ifjú kor" érzem is a súlyát.....ettől függetlenül szeretnék még egy darabig maradni, ha lehet....

    VálaszTörlés