2023. február 1., szerda

Tíz dolog, ami eltűnik... .....A mi életünkben ???

Ezt kaptam tegnap... Elgondolkodtató...És valahogy semmiféle jó hír nem jut el hozzám mostanában...

1. A posta
Készüljön fel arra, hogy elképzel egy világot posta nélkül. Annyira súlyos anyagi gondokban vannak, hogy valószínűleg nincs mód arra, hogy hosszú távon fenntartsák. Az Email, a Fed Ex és a UPS csaknem eltörölte a posta életben tartásához szükséges minimális bevételt. A legtöbb levele minden nap levélszemét és számla.

2. A csekk
Nagy -Britannia már lerakja az alapokat, hogy 2022 -re megszüntesse az ellenőrzést. Évente milliárd dollárba kerül a pénzügyi rendszernek a csekkek feldolgozása. A műanyag kártyák és az online tranzakciók a csekk esetleges megszűnéséhez vezetnek. Ez a posta haláláig hat. Ha soha nem fizeti postai úton a számlákat, és soha nem kapja meg postán, akkor a posta teljesen megszűnik.

3. Az újság
A fiatalabb generáció egyszerűen nem olvassa az újságot. Biztosan nem iratkoznak fel naponta szállított nyomtatott kiadásra. Ez lehet a tejelő és a mosodai ember útja. Ami az újság online olvasását illeti, készüljön fel a fizetésre. A mobil internetes eszközök és az e-olvasók térnyerése miatt az összes újság- és folyóiratkiadó szövetséget kötött. Találkoztak az Apple -vel, az Amazonnal és a nagy mobiltelefon -társaságokkal, hogy kifejlesszék a fizetett előfizetési szolgáltatások modelljét.

4. A könyv
Azt mondod, soha nem fogod feladni azt a fizikai könyvet, amelyet a kezedben tartasz, és megfordítod azokat a szó szerinti oldalakat, amelyeket ugyanezt mondtam a zenék iTunes -ról való letöltéséről. A nyomtatott CD -t akartam. De gyorsan meggondoltam magam, amikor rájöttem, hogy fél áron szerezhetek meg albumokat anélkül, hogy elmennék otthonról a legújabb zenékért. Ugyanez fog történni a könyvekkel is. Vásárlás előtt böngészhet egy könyvesboltban, és elolvashat egy előzetes fejezetet is. És az ára kevesebb, mint fele a valódi könyvének. És gondolj a kényelemre! Miután elkezdte ujjait a könyv helyett a képernyőn pöccinteni, azt tapasztalja, hogy elveszett a történetben, alig várja, hogy lássa, mi történik ezután, és elfelejti, hogy egy könyv helyett egy modult tart.


5. A vezetékes telefon
Hacsak nincs nagy családja, és nem sok helyi hívást kezdeményez, akkor már nincs szüksége rá. A legtöbb ember egyszerűen azért tartja, mert mindig is megvolt. De dupla díjat kell fizetnie ezért az extra szolgáltatásért. Minden mobiltelefon -társaság díjmentesen hívhatja ugyanazt a mobilszolgáltatót használó ügyfeleket percei ellenében.

6. Zene
Ez a változástörténet egyik legszomorúbb része. A zeneipar lassan haldoklik. Nem csak az illegális letöltés miatt. Ez az innovatív új zene hiánya, amely lehetőséget kap arra, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik szeretnék hallani. A kapzsiság és a korrupció a probléma. A lemezkiadók és a rádiókonglomerátumok egyszerűen önpusztítóak. A ma megvásárolt zene több mint 40% -a "katalóguscikk", azaz a közönség által ismert hagyományos zene. Idősebb művészek. Ez igaz az élő koncertkörre is. Ennek a lenyűgöző és nyugtalanító témának a további felfedezéséhez nézze meg Steve Knopper "Étvágy az önpusztításért" című könyvét és a "Mielőtt a zene meghal" című videó dokumentumfilmet.


7. Televíziós bevételek
A hálózatok drámaian leálltak. Nem csak a gazdaság miatt. Az emberek tévét és filmeket néznek a számítógépükről. És játszanak, és sok más olyan dolgot csinálnak, amelyek a TV -nézéssel töltött időt veszik igénybe. A főműsoridők a legalacsonyabb közös nevező alá csökkentek. A kábeldíjak az egekbe szöknek, és a reklámok körülbelül 4 percenként és 30 másodpercenként futnak. A jó részre jó megszabadulást mondok. Itt az ideje, hogy a kábelszolgáltatók kikerüljenek nyomorunkból. Hagyja, hogy az emberek eldöntsék, mit szeretnének nézni online és a Netflixen keresztül.

8. A "dolgok", amelyek birtokában vannak
A korábban birtokolt vagyonok nagy része még mindig az életünkben van, de lehet, hogy a jövőben nem lesz tulajdonunk. Lehet, hogy egyszerűen a "felhőben" laknak. Ma a számítógép merevlemezzel rendelkezik, és tárolja a képeket, zenét, filmeket és dokumentumokat. A szoftver CD-n vagy DVD-n van, és szükség esetén bármikor újratelepítheti. De mindez változik. Az Apple, a Microsoft és a Google mind befejezi legújabb "felhőszolgáltatásait". Ez azt jelenti, hogy amikor bekapcsolja a számítógépet, az internet beépül az operációs rendszerbe. Tehát a Windows, a Google és a Mac OS egyenesen az internethez lesz kötve. Ha rákattint egy ikonra, megnyílik valami az internetes felhőben. Ha mentesz valamit, az a felhőbe kerül. És havi előfizetési díjat is fizethet a felhőszolgáltatónak. Ebben a virtuális világban bármilyen laptopról vagy kézi eszközről hozzáférhet zenéihez, könyveihez vagy bármihez. Ez a jó hír. De vajon valóban birtokolni fogja -e ezeket a "cuccokat", vagy minden pillanatban eltűnhet egy nagy "pufikban"? A legtöbb dolog az életünkben eldobható és szeszélyes lesz? Fel akar rohanni a szekrényhez, és előveszi azt a fotóalbumot, elővesz egy könyvet a polcról, vagy kinyit egy CD -tokot, és kihúzza a betétet.

9. Egyesített kézírás (kurzív írás)
Már elment néhány iskolában, akik már nem tanítják a "közös kézírást", mert szinte mindent most számítógépen vagy valamilyen billentyűzeten végeznek.

10. Adatvédelem
Ha lenne valaha olyan koncepció, amire nosztalgiával tekinthetünk vissza, az a magánélet lenne. Ez elmúlt. Amúgy is rég eltűnt .. Vannak kamerák az utcán, a legtöbb épületben, sőt beépítve a számítógépbe és a mobiltelefonba. De biztos lehet benne, hogy a nap 24 órájában rendelkezésre álló "ők" tudják, ki vagy és hol vagy, egészen a GPS -koordinátákig és a Google Street View -ig. Ha vásárol valamit, a szokása zillió profilba kerül, és hirdetései megváltoznak, hogy tükrözzék ezeket a szokásokat. A "ők" megpróbálnak rávenni, hogy vásároljon mást. Újra és újra és újra.

Nekünk csak az marad, ami nem változtatható meg ....... csak az "Emlékeink".



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó gondolatok, bárki is írta... Vegyük sorra: Posta - jó ha van, amíg vannak csekkek. De ha csekk egyszer megszűnik, miért megyünk majd postára? Újságot nem tudom mikor olvastam utoljára, mindent az interneten olvasok... Könyv: szerintem mindig is lesznek, talán egyszer már csak a múzeumokban a nagyon távoli jövőben. Vezetékes telefon: Miután elköltöztünk, sose igényeltünk, pedig lehetne - igazából max 2 szám van, amit vezetékesen hívnánk... Zene: A mostani zenék, ha készülnek számomra hallgathatatlanok, a régieket én is jobban preferálom. Egyesített kézírás: erről nem hallottam, de attól még létezhet :o) Adatvédelem: volt "Felhő" lehetőség a számítógépemen, de letiltottam. A magánélet sajnos már egy jó ideje megszűnt létezni :o(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én - mint rendes öreg ember - sajnálom ezeket a dolgokat, az életem részei voltak, és elég nehezen tudom elképzelni, hogy az új tetszeni fog. Úgy gondolom, a korombeliek döntő többsége így van ezzel,. na de hát a világ változik, végső soron, már nem kőtáblába rójuk a betűket és milyen rossz lenne, ha úgy lenne.... Majd hozzászokunk, vagy kihalunk - és az utánunk következőknek meg már jó lesz az új módi.

      Törlés
  2. Sajnos ezek közül nem egy dolog valóban el fog tűnni, és nem is kell olyan sokat várni rá 😣.
    A posta helységek eltüntetése (bezárása) már meg is kezdődött....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem hiányozni fognak, bár néha gondolom, hogy nem máról holnapra történnek ezek a dolgok,s hátha előbb "le tudok lépni".....

      Törlés