2023. október 6., péntek

Tegnap ezt találtam:

Nem mintha most olvastam volna először Omar Khajjam (Hajjam) nevét, és tudom, hogy valahol van egy számomra értékes, vagy kedves idézete is, de hát majd szétszedtem a gépet és nem találtam... 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Omar_Hajj%C3%A1m

Rettentően tud bosszantani, amikor (és sajnos egyre többször) valami semmiképp nem jut eszembe - sőt, mintha az agyam még gúnyolódni is akarna - napokig nem jut eszembe és aztán akkor egyszer levesfőzés, vajas-kenyér-kenés közben felvillan a név, az idézet, stb...(Tipikus jele az öregedésnek, hogy ne mondjam szenilitásnak  - hát utálom....)

Most valahol Omar Khajjam nevét olvastam  és rögtön mondani akartam magamban az "elmentett" idézetet - de az agyam "beintett". Semmi...de semmi, még csak egy szó se jutott eszembe. Próbáltam keresni a neten - találtam is idézeteket, de egyiknél se csillant fel a szemem, hogy:na megvan, erre gondoltam....

Hát most kénytelen vagyok másik idézete leírni itt, ezek tetszettek:

"Amit kaptál, elég legyen neked,
megváltoztatni semmit nem lehet.
Nézd el békés közönnyel azt, mi nincs;
így az, mi van, rabjává nem tehet."

"A sakktábla kockái: éj és nap. Bábuk vagyunk a sors keze alatt, ő játszik velünk, tologat, kiüt és a sötét dobozba visszarak."


Nos, ennyit Omar Khajjamról.....meg az agyamról...


4 megjegyzés:

  1. Ezek az idézetek is jók, de ne aggódjál egyszer csak eszedbe jut az a bizonyos is😊

    VálaszTörlés
  2. Ne aggódjál, igy van ezzel minden szépkorú. Balck out mondják mai divatos idegen szavakat alkalmazva. Végül is nem vizsgán fordult elö.
    A keresés a „padláson“
    megindult mikor megtalálja akkor mint irod vagy takaritás közben beugrik. Fontos hogy e miatt nem csinálunk gondot. Egyébbként fiataloknál is hasonlóan fordul elö.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Igazad van, és ha nagyon akarok "aggódni" sajna, találok ennél fontosabb dolgokat is.... Majd megírom, ha mégis eszembe jut.

      Törlés