2023. október 27., péntek

Mi vár rám ?

(Bemásolom az egész cikket és nem csak a rám vonatkozó részt, mert érdekesnek tartom.)

https://nlc.hu/horoszkop


"...A telihold október 28-án 23 óra 23 perckor lesz teljes, de a hatását már érezteti: lezárul egy két éves ciklus.

A mostani telihold az utolsó lehetőség arra, hogy javítsuk életünk azon aspektusait, melyeket a Bika-Skorpió ural, hogy megtanuljuk a leckét, és tovább lépjünk, elkerülve ezzel az elégedetlenség, a frusztráció vagy az önfeláldozás érzését. Amit elkezdtünk, be kell fejeznünk, el kell hinnünk, hogy bátrak és erősek vagyunk egy új kezdethez.

A Vadász Hold elnevezés onnan ered, hogy az évben általában ezen az estén utoljára igazán aktívak az állatok (begyűjtik az utolsó maradék táplálékokat és felkészülnek az előttük álló hideg hónapokra), a sokat mozgó vadakra pedig a Hold erős fénye miatt hamarabb rátalálnak ekkor a vadászok - írja a Nők Lapja.

Ez a három csillagjegy érzi most meg legjobban

Ikrek

Az októberi telihold hatására az Ikrek végre meghoz egy régóta várt, nagyon fontos döntést a pszichés egészsége érdekében. Bár ez a csillagjegy inkább mindent a saját kezében szeretne tartani, régóta érzi, hogy szakember segítségére lenne szüksége, hogy mentálisan stabilabbá váljon. A telihold tiszta fényében ez a döntés minden eddiginél logikusabbnak tűnik (egyébként más levegő jegyűek számára is), így a legjobb, ha most valóban elszánja magát rá, és megteszi az első lépéseket. Az Ikrek számára végérvényesen is eljött az idő, hogy ne érdekelje többé, mások mit gondolnak.

Szűz

Köztudott a Szűzről, hogy a komfortzónájában érzi magát a legeslegjobban, itt lehet ugyanis csak maximális biztonságban és védelem alatt. A mostani telihold azonban olyan érzéseket támaszthat benne, amiknek hatására azt mondhatja, „már kicsit szürkévé és unalmassá vált az élet a buborékomban, talán jót tenne kibújni belőle és megnézni, mi zajlik odakint”. A Hold energiái most sem hazudnak, érdemes tehát hinnie ezeknek a gondolatoknak. Jól teszi a Szűz, ha úgy dönt, végre belevág valami teljesen újba, hiszen csodás meglepetések várhatnak rá az úton…

Bika

A fogcsikorgató fagyok közeledtét jelző Vadász Holdról sokat el lehet mondani, de azt semmiképp, hogy hidegen hagyná a Bikákat. A csillagjegy képviselői most végignézhetik, ahogyan az életük gyökeresen megváltozik, és egy jelentős időszak véget ér benne. Ugyanakkor fény derül arra is, hogy milyen új lehetőségek várnak a Bikára, így semmiképpen sem szabad szomorkodnia ezekben a napokban. Inkább próbálja meg békével elengedni azt, ami már nem szolgálja érdekeit!"

Innen hoztam: https://www.kiskegyed.hu/horoszkop/telihold-holdfogyatkozas-csillagjegy/wl572wq

U.i. Be kell valljam, nem nagyon szoktam én ilyesféle "jövendöléseket" se elolvasni, se elhinni. Most azonban ez a két pirossal kiemelt mondat a szó szoros értelmében a "szívemig hatolt", húsomba vágott - nem is tudom, milyen kifejezést használjak, annyira megdöbbentő érzés...(tekintve a jelen eseményeket).  Nos, kíváncsian várom a fejleményeket.

Az alábbi az én fotóm. Tudom, messze nem tökéletes, és szupergéppel, szuperfotósok majd sok szuperképet lőnek ma éjjel, de nekem ez tetszik:


(Jóistenke fél szemmel rám kacsintott a felhő mögül...)

12 megjegyzés:

  1. Hű, én bika vagyok. Utálom és nagyon nehezen viselem a változásokat. Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az attól függ, milyenek ezek a változások. Ha - mint az én esetemben - remélem csak jót hoznak, mert el kell már múljon felőlem a rossz - akkor én bizony nagyon várom ezeket a változásokat...Kívánom, hogy te is inkább így legyél - menjen a rossz jöjjön a jó !

      Törlés
  2. A telihold megvisel, az elmúlt éjszakám sem volt jó. A napokban néztem egy horoszkópot nekem a jövő év lesz állítólag sikeres skorpió vagyok. Remélek , aztán majd meglátjuk !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondanám, hogy '"horoszkóp rajongó", vagy hívő vagyok...de vannak néha különös dolgok, melyekre hiába is keresed, nem találod a választ. Amit most én fentebb írtam, az komolyan mondom, szinte félelmetes...Nyilván az események ismerete nélkül fura ez az állítás - de amikor elolvastam, "összerezzent" a lelkem, mert annyira találónak és lehetségesnek érzem a sorokat. Valóban történtek a közelmúltban velem fura, váratlan dolgok és jobb, ha "elengedem" ezeket, mert a töprengés és a miértek keresése sem vezet sehová. KELL, hogy jöjjön a "jó".

      Törlés
  3. Horoszkop, egy jó üzlet, de csak azoknak akik irják. A lapok tele vannak mindenütt, egyesek annyira függö viszonyban vannak, hogy minden döntés elött meg kell nézniök a horoszkópot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem voltam, tán nem is vagyok "hívő" horoszkóp olvasó, csak épp most történtek az életemben furcsa, nem hétköznapi események, melyeket a fenti idézet valamiképp megmagyaráz (Persze lehet, hogy én "magyarázom bele" - de akkor is megdöbbentett, amikor olvastam.) Igen, szóval lehet általánosságban mondani, hogy a horoszkóp nem komoly dolog, de ha valami olyasmit olvasol, ami mélyen érint, akkor azért kételkedni kezdesz....

      Törlés
  4. Miért népszerü a horoszkóp, ha tudjuk hogy nem igaz?
    cimmel a neten egy érdekes leirást kapsz az összefüggèsekkel kapcsolatban. Egy kis részlet a fenti elemzésböl:
    A kutatók több tudományos módszerrel vizsgálták, mennyi az igazságtartalma annak az elméletnek, miszerint az emberek jelleme és sorsa szoros összefüggésben áll az égitestekkel. Elsőként statisztikai összevetések elvégzését követően arra jutottak, hogy semmiféle párhuzam nem található az asztrológiai paraméterek és az emberek sorsa, illetve tulajdonságaik között. A második kutatásban neves asztrológusokat és képességeiket tesztelték. A vizsgált alanyok eredményei csúfos kudarcot vallottak, noha a tesztek feltételeit teljességében az ő közreműködésükkel alakították ki. A harmadik vizsgálat során kizárólag az emberi önismeretre támaszkodtak, s a többféle módszerrel való tesztelés lényege az volt, hogy az alanyoknak minden esetben saját maguknak kellett ráismerniük horoszkópjuk alapján elkészített jellemzésükre. Ennek eredményeit összefoglalva a tudósok arra jutottak, hogy az emberek bármilyen horoszkópot képesek magukénak érezni, saját magukra nagy százalékban igaznak találni (Barnum-effektus).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyanítom van igazság abban, amit a tudósok mondanak, különös tekintettel az alább szereplő példát is figyelembe véve...De mégis, vannak (nekem legalábbis voltak) az életben érdekes helyzetek fura szituációk, melyeket nem nagyon tud az ember reálisan megmagyarázni.És akkor keres valamit, ami segíti a megértésben..Nekem most rettentő szükségem van (lenne) valamiféle lelki támaszra - csak épp nincs senki/semmi amibe kapaszkodhatnék. Hát próbálok hinni az ilyesmiben. Talán segít, vagy a nehéz időszakon átsegít....

      Törlés
  5. Egy másik tesztet Angliában végezték középiskolás diákokkal. Mindenki kapott egy horoszkópot. Egyik sem tudott a másikéröl. A kérdés az volt a végén, hogy jelentkezzen az aki találónak érezte magára nézve a leirtakat.
    Kb 80 % jelentkezett. Aztán utánna közölték velük, nézzék meg egymás horoszkópjá, és megdöbbenve kellett megállapitaniok, hogy mindenki ugyanazt a horoszkópott kapta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes és akár még hihető is. Az ember (vagyis az agy) fura egy alkotása a természetnek/Istennek, vagy nemtudomkinek....

      Törlés
  6. Én meg azt nem értem, hogy miért kell az asztrológiát lejáratni. Mert lejáratják azok, akik bohócműsorokat szerveznek belőle, és lejáratják azok, akik hamis, állítólagos statisztikákat tesznek közzé vele kapcsolatosan. Volt egy nagyszerű asztrológus tanárnőm, aki ránézésre, anélkül hogy bármit tudott volna rólunk, 80%-os biztonsággal megmondta, hogy milyen jegyben születtünk. A maradék sem volt totális tévedés, csak vannak hasonló tulajdonságokkal bíró jegyek, ezeket nehezebb ismeretlenül pontosan belőni.
    Tény, hogy rengeteg a kókler, meg a hamis tanítás, de - szerintem - az egyik legalapvetőbb tudományok egyike (és akkor talán meg is válaszoltam, hogy miért járatódik le.. )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, az élet, (vagy írjam, az ember ?) már csak ilyen. Egyik ebben hisz, a másik abban. Én szeretném, ha mindenki megmaradhatna annál, ami neki jó - de ettől függetlenül elfogadja, hogy másnak más a véleménye. Én ebbe a kategóriába tartozónak érzem magam.

      Törlés