2024. február 3., szombat

Első tavaszi séta a Mecsekre

Csodásan sütött ma délután a nap, kellemes volt az idő, gondoltam egyet, s felautóztam a Sós-hegyi kilátóhoz, mivel tudtam, ott sok hóvirág van, s a fb-n olvastam, a Mecseken már nyílik... Hát sosem kell elhinni, amit mások írnak, mert ahol én jártam, ott még messze nem nyílik a hóvirág, sőt az illatos hunyorok is szerényen lehajtva fejecskéjüket várják a melegebb napokat.

De azért jó volt, s dacára a szép időnek odafelé egy kutyás házaspárral, visszafelé 3 fiatallal találkoztam csak. Csend volt az erdőben.(Mondjuk nem bánom...)

A hóvirágok csak ekkorák

A hunyorok is szundikálnak még

A szúrós csodabogyó viszont szép, sok piros bogyója van...

Természetesen gyönyörű köveket is hoztam haza


Nagyon szeretem a mohát....



Olyan, mintha letépte volna valaki, a mohával együtt....


A Sós-hegyi kilátó (nem valami sikerült kép, de dokumentálásnak jó...) 

Menet közben meg akart támadni egy sárkány...de lefényképeztem, s erre elmenekült...

És estére fantasztikusan gyönyörű felhők jelentek meg naplemente után. Rettentően sajnálom, hogy nem voltam valami jó "kilátó-helyen"...De azért készítettem pár képet....




(Csak zárójelben: nem tehetek róla, de én gyakran "beleképzelek" különféle dolgokat, alakokat a felhőkbe....hát most is...) 


6 megjegyzés:

  1. Kellemes kirándulás lehetett a szép időben. Apukámnál is kezdenek nyílni a hóvirágok, talán nincs már messze a tavasz. A felhős képeid is nagyon jók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva én nem bánom, hogy "elmaradt" a tél - dacára, hogy tudóm, valószínű nem jó ez így....de önző módon inkább örülök a tavaszias időnek mert a bezártságomat megszünteti. Télen sehová nem megyek, mostantól tervezem a gyakoribb sétákat. A felhőknek nagy rajongója vagyok, és örülök, ha néha egy-egyet le tudok fotózni. Múló dolgok, nem sokáig lát az ember egyforma ég-képet.

      Törlés
  2. Szép fotókat készítettél, azért már ébred a természet !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én kicsit csalódott voltam, mert reméltem, hogy már hóvirágos az az erdőrész, ahová kimentem. de nem baj. Majd 2-3 hét múlva újra elmegyek, addigra valószínű kibújnak a kis virágok.

      Törlés
  3. Jaaaaaaj. Hát hol élsz te??? Klímaváltozás van, már hetekkel ezelőtt elnyíltak. Láttuk a januári túrákon. Most már nem találni, majd jövőre.

    VálaszTörlés
  4. Menjél már fel a Lapisra és onnan adj helyzetjelentést, NEM érdekel, hogy máshol kinyílt, a Lapison még nem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 80 évesen tán csak el tudom dönteni, hogy millió elnyílt hóvirágot látok, vagy pár épp kibújni készülőt !

    VálaszTörlés