2024. február 10., szombat

Lapis most már hóvirággal

A múlt hét végi lapisi kiránduláson még nem tudtam hóvirágot fotózni, és mert egy kedves kételkedő kommentelőmnek be akartam bizonyítani, hogy nem tévedek (t.i. hogy még nem nyílott a múlt héten...) hát ezért ma is felmentem a Lapisra...

És nagy nagy örömömre az erdő alja telis-tele volt aranyos kis hóvirágokkal - igen, pontosan úgy, ahogy szokott. És pontosan úgy, ahogy szokott történni - most se tudtam igazán jó fényképet készíteni erről, mert valahogy az avarból/ban nem igazán látszik az a számtalan icuri-picuri kis fehér kelyhecske...

De nem baj, nem fotó-versenyre készülök, csak "doku-fotókat" akartam ide betenni, hogy mindenki lássa, igenis február 10-én még/már van hóvirág a Lapison. A mai út jó volt abból a szempontból is, hogy ismét mindössze pár emberrel találkoztunk csak, s bár az idő nem volt olyan szép napos, mint a múlt héten (eső készülődött, és most estére már esik is) - azért jó idő volt. Örülök, hogy újra elmentem. Szeretem ezt a helyet.


Sajnos távolabbi képet, hogy sok hóvírág legyen látható - én valamiért nem tudok készíteni....






És nagy örömömre - ugyan letörve, - de megtaláltam a zuzmós faágat. Fantasztikus ez a teremtmény.... .








6 megjegyzés:

  1. Igen, mi is ma voltunk fent a Lapison. Valóban most nyílik tömegesen a hóvirág. Megtréfált engem az, hogy a kertben január közepén nyílt, s január második felében a Nyugati-Mecsekben jártunk, s már akkor tömegesen virágzott, sőt már elnyílott példányokkal találkoztunk. Ehhez képest valóban a Lapison csak most nyílik. És inkább most van az ideje is, nem januárban. Sőt régen márciusban, hóolvadás után nyílott, hiszen télen többnyire hó borította a Mecseket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam én, hogy ez esetben nekem volt igazam :-) De mindentől függetlenül, olyan kellemes délutánom volt, jó látni, hogy ébredezik a természet, és az első hírnökei már itt vannak....

      Törlés
  2. De jó kirándulásod lehetett, sok szép hóvirágot láttál és még hunyort is! Nagyon jók ettek a közeli fotóid is.
    Mi is kirándultunk tegnap, csak itt felettünk a Budai hegyekben, a Hármashatár-hegyen. Már sokszor voltunk itt, közel van. Reménykedtünk hogy majd találkozunk hóvirágokkal, de semmi nem volt, viszont az idő gyönyörű volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon miért nem láttatok hóvirágot ? Mert nincs az adott területen, vagy már elnyílt, netán még ki sem bújt ? (Ez utóbbit nem hiszem.) Érdekes, mert tényleg több időpontban nyílik - emiatt mentem én is "ellenőrizni az én területemet." Persze hóvirág nélkül is kellemes lehetett egy szép séta a gyönyörű időben.

      Törlés
    2. Szép séta volt. Hóvirágnak kellett volna lenni, mert előző években volt. Nem baj, majd később talán nyílnak. Most még semmi nyoma nem volt.

      Törlés
    3. Ki érti ezt ? Ott ahol volt - elvileg most is kellene lenni...de ahogy itt nálam is, egy hét alatt "a semmiből" bújt elő a millió kis virág, talán arrafelé is ez lesz a helyzet, ahol jártatok.

      Törlés